Emeklilere bayram öncesi sevindirecek haber 'Artık indirimli olacak'

Emeklilere bayram öncesi sevindirecek haber 'Artık indirimli olacak'
Emeklilere bayram öncesi sevindirici haberi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla artan yolcu talebini karşılamak için gerekli önlemlerin alındığını belirterek ''Bayram tatilini kapsayan dönemde ek yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlerde 18 bin 84 koltukluk kapasite artışı yapacağız, ana hat ve bölgesel trenlerde de ek vagon ilaveleriyle vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz.'' dedi.

Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle demir yolu yolcu taşımacılığında alınan önlemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ramazan Bayramı tatilinde tren kapasiteleri artırılacak, emeklilere indirim uygulanacak

2024 EMEKLİLER YILI !

Ulaşımın en temel ihtiyaçlardan birisini oluşturduğuna işaret eden Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan ettiğini anımsattı.

Uraloğlu, emeklilere yönelik sağlanan ayrıcalıklara vurgu yaparak, şunları belirtti:

EMEKLİLERE YÜZDE 10 İNDİRİMLİ

"Emeklilerimizin hem bedensel hem de ruhsal sağlıklarını desteklemek, sosyal ve kültürel anlamda daha zengin bir yaşam sunmak amacıyla, kaynaklarımızı yerel ve merkezi yönetimlerle işbirliği yaparak seferber ediyoruz. Bu çerçevede, emeklilerimizin ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için yüksek hızlı trenler ile ana hat ve bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz.

Bu adım ile emeklilerimizin ulaşım ihtiyaçlarına katkıda bulunurken, onların seyahat etmelerini teşvik etmeyi hedefliyoruz."

Uraloğlu, Türkiye'nin emektarları olan emeklilerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Emeklilerimiz, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına alın teri ve akıl teri dökerek katkı sağlayan, tecrübeleriyle her zaman yolumuzu aydınlatan değerli insanlardır. İkinci baharlarında daha rahat bir hayat sürmeleri için yerel yönetimler ve diğer kurumlarla işbirliği içinde, iyi uygulamaları hayata geçirmeye çalışıyoruz." şeklinde değerlendirmede bulundu."

Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanında başlattıkları demir yolu seferberliğiyle yüksek hızlı demir yolu hatlarının inşa edildiğini vurgulayarak, ''Mevcut demir yolu sistemimiz iyileştirilmiş ve modernize edilmiş durumda, yerli ve milli demir yolu sanayimiz ise gelişmeye devam ediyor. 2023 yılında TCDD Taşımacılık AŞ, 255 milyon yolcuyu hedeflerken, trenlere olan talep giderek artıyor. Turistik ve diğer farklı rotalarda hizmete sunulan trenlerimizle Anadolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme imkanı sunuyor, bölgeler arasındaki etkileşim, ticaret ve sirkülasyonu arttırıyoruz. Demir yolu, ulaştığı her noktaya bereket ve güzellik katıyor,'' şeklinde konuştu.

Bayram dönemlerinde trenlerin en çok tercih edilen ulaşım aracı olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, Ramazan Bayramı ve diğer tatil süreçlerinde artan yolcu talebini karşılamak için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.