Ünlü peynir markasında bakteri tespit edildi 'Tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor'

Ünlü peynir markasında bakteri tespit edildi 'Tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor'
Ünlü peynir markasının bir ürününde bakteri tespit edilmesi üzerine marketlerden acil olarak geri toplatılıyor.

Milyonlarca kişinin sofrasını süsleyen bir peynir markası insan sağlığına zararlı olan bir bakteri tespit edilmesi nedeniyle bir ürününü geri çağırdı.

dsaasdasd.jpg

Dünyaca ünlü peynir üreticisi Affıneur Culınaıre'den yapılan açıklamaya göre Kober deniz tuzu peynirinde “Listeriya” bakterisi tespit edildiğini duyurdu.

Şirket tarafından yapılan bilgilendirmeye göre bakteri tespit edilen ürünlerin parti numaralarının ve son kullanma tarihlerinin belirlenemediği belirtilerek 21 Mart 2024 tarihine kadar satın alınan tüm ürünlerin iade esilmesini istedi.

LİSTERİYA BAKTERİSİNİN ZARARLARI NEDİR?

Listeriozis, Listeria monocytogenes bakterisiyle kontamine olmuş gıdaların yenmesiyle ortaya çıkan ciddi bir enfeksiyondur ve Birleşik Devletler’de önemli bir halk sağlığı sorunudur. Her yıl 1600 kişi enfekte olmakta ve bunların 260’ı ölmektedir.

Listeriya, etkilenen gıdaları yedikten sonra bulantı, kusma veya ishalin yanı sıra, uzun bir kuluçka döneminden (bazen 3 haftadan fazla) sonra grip enfeksiyonuna benzer semptomlara da neden olabilir. Hamile kadınların, küçük çocukların ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerin sağlığı özellikle risk altındadır. Yukarıdaki belirtiler ortaya çıkarsa derhal aile doktorunuza başvurun. Hastalığın başlangıcı, bakterinin alınmasından sekiz hafta sonrasına kadar ortaya çıkabilir

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum