Atilla Yeşilada bir numaralı yatırım aracını açıkladı ‘Parasını ona yatıran köşeyi dönecek’

Atilla Yeşilada bir numaralı yatırım aracını açıkladı ‘Parasını ona yatıran köşeyi dönecek’
Atilla Yeşilada, yatırımcılara bir numaralı yatırım aracını açıkladı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, yatırımcılara kritik tavsiyede bulunarak bir numaralı yatırım aracını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan bazıları ise son dönemde yükselişleri ile dikkat çeken; döviz, altın ve borsa oldu. Ancak faiz artırımı ile beraber mevduat faizleri de dikkat çekmeye devam ediyor.

dolar-tl.jpg

YEŞİLADA O YATIRIM ARACININ REKOR KIRACAĞINI AÇIKLADI

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, Merkez Bankası’nın faiz artırımının seçim sonrası da süreceğinin altını çizdi. Yeşilada, “Benim politika faizindeki çıtam yüzde 60'tır. Çünkü Merkez Bankası'nın kendi projeksiyonlarına göre dahi enflasyon yaz aylarına kadar yükselecek ve 73-75 gibi bir yerde zirve yapması makul. Basit faizler üzerinden konuşuyorum, bileşiklerde aslında daha düşüğü de yeterli olabilir. TCM politika faizi yüzde 60'a, mevduat yüzde 70 olur, kredisi ise en az yüzde 80 olur şu anda bile kredi yüzde 80'e varmış durumda, bu da ekonomiyi soğutur. Mevduat faizlerinin bu denli yükselmesi vatandaşı tüketimden tasarrufa geçirir” şeklinde konuştu.

atilla-yesilada.jpg

“MUTLAKA PORTFÖYÜNÜZDE BULUNSUN”

Atilla Yeşilada risk sevmeyen vatandaşlar için ise kritik tavsiyede bulundu. Yeşilada, bir numaralı yatırım aracını da açıkladı. Yeşilada, “Şu anda bütün yatırım araçları içinde benim gibi riski sevmeyen, artık yaşı kemale ermiş emekliler için kısa vadeli TL mevduat faizi bir numaralı varlığınız olmalı. Tabii ki her zaman söylüyoruz, riskinizi yayın. Altın, bir miktar döviz ve kesinlikle borsa portföyünüzde bulunsun” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.