Tuna Kaya seçim sonrası felaketi açıkladı ‘Bunu yapan yatırımcıların parası yanacak’

Tuna Kaya seçim sonrası felaketi açıkladı ‘Bunu yapan yatırımcıların parası yanacak’
Ünlü ekonomist Tuna Kaya, yatırımcılara 'sakın yapmayın' diyerek açıkladı.

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, yatırımcılara kritik uyarılarada bulundu. Kaya, "Yatırımlarınızın en fazla yüzde 50 isini Borsa İstanbul ve mevduat faizinde tutun. Dolar, euro ve sterlin tutmayın, çünkü kur baskılanacak" dedi.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirme için farklı yatırım kollarına yöneliyor. Dolar, altın, borsa ve kripto para son dönemde tercih edilen yatırım araçları arasında yer alıyor. Ancak Merkez Bankası’nın faiz artışları ardında mevduat faizleri de yüzde 55 seviyelerine kadar geldi.

dolar-tl-001.jpg

FAİZ ARTIŞININ PİYASAYA ETKİSİ

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) yaptığı toplantı sonrası politika faizi, 500 baz puan artışla yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltmişti. Hemen ardından dolar ve altın tarafında düşüşler yaşansa da toparlanmalar olmuştu.

altin-yastik-altindan-cikmaya-basladi-afup-cover.png

KAYA: SAKIN BORÇLANMAYIN

Pek çok yatırımcı ise altın, dolar, kripto para ve borsa da seçim sonrası ne olacağını merak ediyor. Çünkü Merkez Bankası’nın faiz artırımın devam etmesiyle dövizde yükselmeler baskılanıyor.

Ünlü ekonomist Tuna Kaya ise konuya ayak basarak, “2024 yılı çok zor geçecek işinize ve işletmenize sahip çıkın yüksek oranda borçlanmayın. Hele ki döviz ve altın borç almayın. Kredi kartı harcamalarını kısın kredi kartı faizleri artacak. Yatırımlarınızın en fazla yüzde 50 isini Borsa İstanbul ve mevduat faizinde tutun. Dolar, euro ve sterlin tutmayın, çünkü kur baskılanacak. Bunun yerine döviz bazlı varlıklar tutun. Özellikle altın, gümüş ve ABD hisse senetleri ve bir miktar Kripto varlık tutabilirsiniz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.