Alman teknoloji devi Türk şirketini satın alıyor '15 ülkede faaliyet gösteriyor'

Alman teknoloji devi Türk şirketini satın alıyor '15 ülkede faaliyet gösteriyor'
Almanya'nın bilişim devi Türk şirketini satın alıyor.

Almanya, Türkiye'ye önemli yatırımlar yapan ülkeler arasında yer alıyor. 2002'den bu yana Türkiye'ye yönelik yabancı yatırımların içinde Alman şirketleri, 20 yıl içinde 11,5 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirdi.

Ancak, 2022'de bu rakam 697 milyon dolara düştü. 20 yıl boyunca yapılan toplam yabancı yatırımların içinde Almanların payı yüzde 6,4 olarak kaydedildi.

Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin sayısı ise 8 binden fazla.

Offices - adesso in the vicinity

Lojistikten ağır sanayiye kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Alman şirketlerinin, Türk şirketleriyle iş birliği yapma veya satın alma eğilimi oldukça belirgin bir hal almış durumda.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre; Özellikle, Ocak ayında çelik sektöründe faaliyet gösteren Opta şirketinin, Türk metal firması Metser Demir-Çelik’i satın almasıyla başlayan süreç, şimdi de Alman teknoloji devi Adesso'nun Türk şirketi Arteno Bilgi Teknolojileri'nin tamamını satın almasıyla devam ediyor.

15 FARKLI ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Adesso, Hindistan'dan İspanya'ya, İngiltere'den Hollanda'ya kadar 15 farklı ülkede varlık gösteren bir firma olarak biliniyor. Bu satın alma hamlesiyle birlikte, Adesso'nun Türkiye'deki varlığı daha da güçlenecek.

1997 yılında kurulan Adesso, 1 milyar euroluk bir ciroya sahip ve yaklaşık 10 bin çalışanı bulunuyor. Şirketin hisseleri Frankfurt Borsası'nda işlem görmekte.

adesso Turkey Ankara Cozone Office

Dortmund merkezli bilişim teknolojileri şirketi Adesso, Almanya'nın önde gelen 25 BT danışmanlık ve sistem entegrasyon şirketi arasında 6’ncı sırada yer alıyor.

2006 yılında GADIV GmbH, 2012 yılında Arithnea GmbH şirketlerini satın alan Adesso, Akbank, Allianz, Borusan, Bosch, Commerzbank, DeFacto, Garanti BBVA, Koç Holding, ING, Kuveyt Türk, Mercedes-Benz, TRT, İş Bankası, VakıfBank gibi şirketlerle çalışıyor.

2022 yılını Türkiye’de 18.4 milyon euro ile kapatan şirket, yüzde 40’lık büyüme gösterdi. Adesso’nun satın almaya hazırlandığı Türk şirketi Arteno ise 2014 yılında kuruldu.

Offices - adesso in the vicinity

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.