Japon devi Türk şirketini satın aldı 'Resmi açıklama geldi'

Japon devi Türk şirketini satın aldı 'Resmi açıklama geldi'
Japon devi, endüstriyel mutfak ekipmanları sektöründe faaliyette bulunan Türk şirketinin yüzde 51’ini aldı.

Japon şirketi Hoshizaki, Türkiye'de endüstriyel mutfak ekipmanları sektöründe faaliyet gösteren Öztiryakiler'in yüzde 51'lik hissesini satın alarak başlıca hissedar konumuna geldi. Bu satın alma işleminden sonra, Hoshizaki Türk şirketini kendi bağlı şirketi haline getirdi.

Patronlar Dünyası'ndan Sercan ÇELİKBAŞ'ın haberine göre; Öztiryakiler, yüzde 51 hissesinin devralınmasının ardından artık Japon üretici Hoshizaki'nin bağlı kuruluşu konumunda.

Hakkımızda | Öztiryakiler Savunma

Bu sayede Türk şirketi, Hoshizaki'nin yan kuruluşu olarak Japon küresel stratejisiyle daha geniş gelişme ve üretim fırsatlarına erişerek güçlenme yolunda ilerleyecek.

Hoshizaki yaptığı açıklamada, “Öztiryakiler'i konsolide bir yan kuruluş haline getirerek, grubun küresel ürün tedarik stratejisinde önemli üslerden biri olarak rolünü güçlendireceğiz. Önümüzdeki dönemde Hoshizaki'nin yönetime katılımını artırarak ve Öztiryakiler'inin geliştirme ve üretim sistemini güçlendirerek grubumuzun ürünlerinin Türkiye ve küresel pazardaki satışlarını artıracağız.” İfadelerini kullandı.

Türk mutfak devi Öztiryakiler'e Japon ortak - Kaliteaktüel

1958 yılında kurulan Öztiryakiler, sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda Avrupa ülkeleri, Orta Doğu, Afrika ve Asya'da dört üretim tesisi ve satış kanalına sahip olarak başarıyla büyümüştür.

Hoshizaki, gruplar arasındaki sinerjiyi güçlendirmeye ve dünya genelinde müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yüksek kaliteli ürünler sunmaya devam edeceğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.