81 ilde ilana çıktı Milli Emlak 980 TL’den başlayan arsa satışlarını başlattı

81 ilde ilana çıktı Milli Emlak 980 TL’den başlayan arsa satışlarını başlattı
Türkiye genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Milli Emlak Genel Müdürlüğü, devlete ait kullanılmayan hazine arazilerinin satışını sürdürüyor.

Türkiye genelinde Milli Emlak tarafından sunulan arsa satışları vatandaşların erişimine açıldı. Yaklaşık 400 çeşitli arsa, uygun fiyatlarla alıcıların ilgisine sunulmakta. Fiyatlar 950 TL’den başlayıp 10 milyon TL'ye kadar yükselen bu arsalar devletin kullanılmayan hazine arazilerini de içermekte.

smart-gayrimenkul-arsa-satisi-2-47cf5421.jpg

DEVLET KULLANMADIĞI HAZİNE ARAZİLERİNİ SATIYOR

Özellikle Milli Emlak'ın düşük fiyatlı arsa seçenekleri dikkat çekiyor.

  • Erzurum'un İspir ilçesinde 97,70 metrekarelik bir tarla, sadece 980 TL'ye satışa sunuldu.
  • Bayburt'un Demirözü ilçesinde ise 48,51 metrekarelik bir alan 3.000 TL, 40,78 metrekarelik başka bir alan yine 3.000 TL ve 48,71 metrekarelik bir alan da aynı fiyattan alıcı bulmayı bekliyor.
  • Çorum'un Sungurlu ilçesinde 250,24 metrekarelik bir alanın fiyatı ise 4.000 TL olarak belirlendi.

Bu satışlar 24 ve 25 Nisan 2024 tarihlerinden itibaren başlayacak ve vatandaşların beğenisine sunulacak.

ekran-resmi-2024-04-23-14-01-02.png

MİLLİ EMLAK’TAN ARSA NASIL SATIN ALINIR?

Milli Emlak'a ait tarım arazilerinin kullanımı sonrasında mülkiyet hakları konusunda yeni düzenlemeler getirildi. Uzun süreli kullanım otomatik olarak mülkiyet hakkı kazandırmamakta arazi sahibi olabilmek için Milli Emlak Müdürlüğü'ne başvuru yapılması ve kira bedelinin ödenmesi gerekiyor. Başvuruların uygun bulunması halinde arazi satış sözleşmeleri imzalanarak kullanıcıların mülk sahibi olmaları sağlanabilecek. Tarım arazisi kiralama işlemleri için çiftçilerin ilgili müdürlükler tarafından belirlenen süre içinde Tarım Arazisi Kiralama Talep Formu'nu doldurmaları ve başvurmaları gerekiyor.

arsa-tarla-aa-2096019.jpg

Başvuru sürecinde her adayın nüfus kaydı, ikametgah, arazi varlığı, medeni durum ve aile nüfusu gibi bilgileri, MERNİS ve TAKBİS sistemleri üzerinden sorgulanarak değerlendirilecek. Adaylar, hazırlanan Başvuru Sıralama Formu'na göre puanlanacak ve en yüksek puan alan adaydan başlayarak sıralama yapılacak. Onay süreci, emlak/milli emlak müdürü tarafından yürütülecek.

Değerlendirme sonucunda en yüksek puanı alan adaylardan başlayarak ilan edilen taşınmaz sayısı kadar kişi belirlenen süre sonunda kura çekilişine çağrılacak. Kura, emlak/milli emlak müdürü, yardımcısı, uzman veya memur ve Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcilerinden oluşan bir komisyon eşliğinde gerçekleştirilecek ve taşınmazların yeni sahipleri bu yöntemle belirlenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.