2024 LGS ne zaman yapılacak 'LGS ne zaman açıklanacak

2024 LGS ne zaman yapılacak 'LGS ne zaman açıklanacak
Liselere Geçiş Sınavı takvimi öğrenciler ve velileri tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, 2024 LGS ne zaman, hangi tarihlerde yapılacak?

Hayalindeki lisede okumak isteyen öğrenciler için önemli olan Liselere Geçiş Sınavı yani LGS tarihleri belli oldu. MEB tarafından açıklanan sınav takvimine göre LGS ne zaman 2024 yılında hangi tarihte yapılacak soruları yanıt buldu.

Öğrencilerin merakla beklediği 2024 LGS ne zaman? Ortaokul öğrencilerinin merak ettiği sorunun cevabı için detaylar geldi…

2024 LGS NE ZAMAN YAPILACAK? TAKVİMİN DETAYLARI NETLEŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklanan LGS takvimi, öğrencilerin merakla bekledikleri konular arasında. İyi bir lisede eğitim alıp üniversiteye hazırlanmaya başlayacak öğrenciler için LGS çok önemli görülüyor. Peki, LGS ne zaman?

2-60.jpg

Bakan Tekin’in açıklamaları üzerine öğrenilen LGS takvimine göre sınav 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Öğrenciler bu tarihte sınav kağıtlarının başında ter dökecekler.

Bakan Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda soruların sekizinci sınıf müfredatına uygun olarak hazırlanacağının da bilgisini verdi. Öğrencilerin bilmedikleri herhangi bir konunun bulunmayacağı LGS ile birlikte iyi liselere girebilme fırsatı yakalanabilecek.

i.webp

LGS NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024

Ortaokul öğrencileri, 2 Haziran’da girecekleri LGS’nin sonuçlarının ne zaman açıklanacağını da sorguluyorlar. Peki, LGS ne zaman açıklanacak?

2024 LGS ne zaman açıklanacak diye merak edenlerin, yeni bir karar açıklanmadıkça 24 Haziran 2024 Salı gününü beklemeleri gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.