Alper Gezeravcı kimdir 'Uzaya giden ilk Türk astronot uzayda ne kadar kalacak'

Alper Gezeravcı kimdir 'Uzaya giden ilk Türk astronot uzayda ne kadar kalacak'
Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı kimdir sorusu birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Yolculuğa saatler kala Alper Gezeravcı hakkındaki detaylar araştırılıyor.

Nefeslerin tutulduğu ve heyecanın doruklara yükseldiği uzay yolculuğu ile ilgili detaylar şekillenmeye başladı. uzay yolculuğu yapacak ilk Türk astronot için saatler kala Alper Gezeravcı kimdir, nereli soruları geliyor.

65a6621fd06f3bf454825fa8.webp

Aynı zamanda Türk uzay yolcusu kaçta yollanacak, hangi kanalda izlenecek, uzaya gidecek ilk Türk astronot uzayda ne kadar kalacak soruları da birbirinin ardına soruluyor.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Başarılı bir askeri pilot olan Alper Gezeravcı, ilk Türk uzay yolcusu olarak tarihe geçmeye hazırlanan isimdir.

0gbte-1704449740-1758.webp

Alper Gezeravcı kimdir sorusu, bu konuyla birlikte çokça sorulmaya başlandı. Hava Harp Okulu’nda eğitim alan Alper Gezeravcı, elektronik mühendisi olarak mezun oldu. Ardından ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde ‘harekat araştırması’ bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı.

Uzaya gidecek ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı, 21 yıl boyunca Hava Kuvvetleri’nde görev alan başarılı bir F-16 pilotudur.

alper-gezeravci-uzay-programi-nedir-alper-gezeravci-uzaya-gitti-mi.webp

İLK TÜRK UZAY YOLCUSU ALPER GEZERAVCI NERELİ?

Uzaya gönderilmesi için saatler kala merak edilen Alper Gezeravcı kimdir sorularının yanında bir başka soru daha soruluyor. Arama motorlarında ilk Türk uzay yolcusu araması yapanlar, Alper Gezeravcı nereli sorularını da yazıyorlar. Peki, Alper Gezeravcı nereli?

Uzaya çıkacak ilk Türk uzay yolcusu unvanıyla gündeme konu olan Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979 yılında Mersin’de doğdu. Uzun yıllardır askeri tecrübesi bulunan Gezeravcı, 44 yaşındadır.

ekonomist-image-81-5394e6ad9e404b.webp

TÜRK UZAY YOLCUSU HANGİ KANALDA İZLENECEK?

İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı canlı yayın üzerinden mi yolculuğa başlayacak soruları da merak edilenler arasında yer alıyor. Fırlatma töreni, NASA’nın YouTube kanalında canlı yayın üzerinden izlemek isteyenler tarafından izlenebilecek. Ayrıca bu tarihi anlar İstanbul Üsküdar, Bursa, Konya, Antalya, Gaziantep, Trabzon, Aksaray ve Kayseri Bilim Merkezi’den de izlenebilecek.

İLK TÜRK ASTRONOT UZAYDA NE KADAR KALACAK?

Farklı ülkelerden 3 astronotla yan yana görev alacak Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek. Birçok kişi, ilk Türk astronotun uzayda ne kadar kalacağını merak ediyor. Ayrıca Türk uzay yolcusu kaçta ne zaman gönderilecek diye sorgulanıyordu.

vshpokj1zuuwgwbykaizeg.webp

17 Ocak’ı 18’ine bağlayan gece saat 01.11’de fırlatılması planlanan SpiceX Axiom 3 aracı için tarih ertelendi.

Gezeravcı’nın uzay istasyonunda 14 gün boyunca kalması planlanıyor. Uzayda geçirdikleri süre boyunca 13 farklı deney yapması beklenen astronotların fırlatma işleminin Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde gerçekleştirilmesi beklenirken, ertelendiği bilgisi verildi.

UZAY YOLCULUĞU NEDEN ERTELENDİ?

Fırlatma işleminin ertelenmesiyle birlikte internette 'uzay yolculuğu ertelendi mi' soruları defalarca soruldu. Konuya ilişkin yapılan açıklamalarsa uzay yolculuğu neden ertelendi sorularını yanıtladı. Kontroller için ek süreye ihtiyaç duyulması sebebiyle fırlatma işlemi 19 Ocak 2024 Türkiye saatiyle 00.49'a ertelendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.