Memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak

Memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak
TÜİK’in açıkladığı 6 aylık enflasyon rakamları sonrasında memur maaş zamları da belli oldu. Yeni yıla gelindiğindeyse memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak 2024 yılında fark ne kadar olacak diye merak edilmeye başlandı.

Maaş zamlarının belli olmasıyla birlikte artık memur emekli maaş farkı yattı mı ne zaman yatacak soruları da gündeme geldi. Milyonlarca emekli, memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak 2024 yılında ne kadar olacak ya da memurun 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak diye merak ediyor. Öyleyse konuyla ilgili detaylara geçelim.

whatsapp-image-2024-01-08-at-15-40-50.jpeg

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Enflasyonun cepleri zorlaması, geçim derdinin herkesi sarması, zamlı maaşları merak konusu haline getirdi. Geçinemeyen emekliler yeni yılda hangi maaşları alacaklarını öğrenmek için gerek arama motorlarına gerekse çevredekilere soru yöneltmeyi ihmal etmiyor. Peki, emekli maaş farkı ne zaman yatacak?

TÜİK’in verilerini açıklaması, memur emekli maaş farkı konusunu da gündeme getirdi. Memur emeklisi maaş farkı ne zaman yatacak, 2024 yılında maaşlar ne olacak diye sorgulayan ve bilmek isteyenlere öncelikle maaş farkları açıklandı.

emekli-kadn.jpg

TÜİK verilerine göre, 2024 yılının ilk 6 ayında geçerli olacağı duyurulan memur ve memur emeklisi maaş zammının oranları yüzde 49.25 olarak belirlendi.

Memur emeklisi maaş farkları ne zaman yatacak diye soranlar için bilgi vermek gerekirse; sözleşmeli veya kadrolu memur emeklilerinin zamlı maaşları ve maaş farkları 15 Ocak’ta hesaplarına yatırılacak.

emekliii.jpg

MEMUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük memur emekli maaşı, yüzde 49.25’lik zamla birlikte 9 bin 876 liradan 14 bin 739 liraya yükseldi. Bunun dışında 2024 yılının en düşük memur maaşı ise 22 bin TL’den 34 bin 215 TL’ye yükseldi.

memur3.jpg

MEMUR EMEKLİ MAAŞ FARKLARI YATTI MI?

Memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak diye soranların 15 Ocak 2024 tarihinde maaşlarının yatacağını bilmeleri gerekiyor. Yani memur emeklisi kişiler, bugün gün içerisinde hesaplarını kontrol edebilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.