Lokma tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Lokma tatlısı tarifi hakkında tüm detaylar

Lokma tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Lokma tatlısı tarifi hakkında tüm detaylar
Geleneksel lezzetiyle damakları şenlendiren lokma tatlısını evde yapmak isteyenler tarifi merak ediyor. Lokma tatlısı nasıl yapılır? Hangi malzemelerle yapılır?

Yediden yetmiş yediye herkesin bayılarak yediği çıtır çıtır lokma tatlısını evinde kendi malzemeleriyle yapmak isteyenler için leziz bir tarifle geldik. Lokma tatlısı nasıl yapılır diye soranlardansanız, tam ölçülü malzemelerini paylaşalım ve bu geleneksel tatlıyı en kolay yoldan yapmanızı sağlayalım.

Lokma tatlısı tarifi için kolları sıvadıysanız, işte bu tatlının tam ölçülü malzemeleri…

LOKMA TATLISI NASIL YAPILIR?

Şerbetli tatlıların en meşhurlarından lokma tatlısı nasıl yapılır? Kullanılacak olan malzemeler neler? Eğer siz de bu soruların cevabını merak ediyorsanız, lokma tatlısı yapımı ile ilgili detayları verelim.

61bf2f5086b2471588014e59.webp

Lokma tatlısı, Türk tatlıları arasında en kolay ve sevilen şerbetli tatlılardan biridir. Yapımı için un, tuz, maya gibi malzemeler kullanılır ve öncelikle hamur olarak hazırlanır. Hazırlanan çıtır çıtır hamurlar, ayrıca hazırlanmış şerbet içerisine atılır.

Böylece hazırlanan şerbetli lokma tatlısı ya da diğer adıyla İzmir lokması, ağızlara layık bir kıvama gelir. Öyleyse lokma tatlısı nasıl yapılır, lokma tatlısı malzemeleri neler, ince detaylarına geçelim.

LOKMA TATLISI MALZEMELERİ

Lokma tatlısını tam kıvamında tutturmak için malzemelerini doğru bir şekilde hazırlamalı ve tatlınızı hazır hale getirmelisiniz. Lokma tatlısı nasıl yapılır diye soranlar için öncelikle malzemeler şu şekilde:

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Lokma tatlısı yapımı için malzemeleriniz tamsa tatlınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Tarifini merak edenler için tek tek anlatalım.

LOKMA TATLISI NASIL YAPILIR? - LOKMA TATLISI TARİFİ

Sadece 10 dakika pişme süresi olan lokma tatlısını hazırlamak için 45 dakikaya ihtiyacınız var. Peki, lokma tatlısı nasıl yapılır? İşte tarif…

Lokma tatlısı yapmak için öncelikle şerbetini hazırlamalısınız. Çünkü tatlıyı şerbet içine atmadan önce şerbetin iyice soğumasını sağlamalısınız. Bu yüzden öncelikle şerbeti yapmak önemlidir.

s-be58abaa62f5cbbcdc855a1771a7bf1b9ffdfa13.webp

Şerbeti yapmak için küçük ve derin bir tencereye iki su bardağı şeker ekleyin. Üzerine 1,5 su bardağı suyu da ekleyerek kaynatmaya başlayın.

Yoğun kıvamlı bir şerbet için içerisine bir dilim limon koyabilirsiniz. Kaynayıp kıvam alan şerbeti bir kenarda soğumaya bırakın ve ardından hamuru hazırlamaya başlayın.

HAMURU İÇİN:

Lokma tatlısının hamurunu hazırlamak için seçtiğiniz bir kabın içerisine üç su bardağı un, iki bardak su, bir paket maya, bir tatlı kaşığı toz şeker ve bir çay kaşığı tuz koyarak karıştırın. Bunun için mikser veya çırpma teli kullanabilirsiniz. Homojen bir karışım elde edene kadar malzemeleri karıştırın.

Kek hamurundan yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpmalısınız. Ardından hamuru kenara alın ve mayalanmaya bırakın.

Başka büyük bir tencerenin içerisine sıvı yağ ekleyerek ateşte kızmasını sağlayın. Yağın derinliğinin hamurların yüzmesine elverişli olmasına dikkat edin.

Kızan yağa, iyice kabarıp mayalanmış hamurlarınızdan küçük parçalar kopararak içine atın. Tüm hamurlar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

Kızaran hamurları bir süzgeç veya kevgirle çıkarın. Ardından soğumuş şerbetin içerisine atın. İki dakika boyunca bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.