Vestel beyaz eşya devini satın aldı! En büyük rakibiydi

Vestel beyaz eşya devini satın aldı! En büyük rakibiydi
Beyaz eşya sektöründe dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Vestel en büyük rakiplerinden olan beyaz eşya devini satın aldı.

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret, Cylinda AB'nin hisselerini satın aldığını duyurdu. Şirket Cylinda AB'nin sermayesini temsil eden her biri 1 İsveç Kronu (SEK) nominal değerde 25 bin adet payın tamamını satın almak üzere sözleşme imzaladı.

Türk Beyaz Eşya Devi Vestel, Cylinda AB'yi Bünyesine Katıyor

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, şirketin bağlı ortaklığı olan Vestel Holland B.V. ile Elektroskandia Sverige AB arasında 8 Nisan 2024 tarihinde hisse alım sözleşmesi imzalandı. Bu yatırım, Vestel Elektronik'in uzun vadeli sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşmasına ve Kuzey Avrupa ülkelerindeki pazar payını artırmasına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Vestel'den yurt dışı adımı - Bloomberg HT

Şirketin KAP açıklamasında, "Şirketimizin marka odaklı, stratejik global büyüme hedefine yönelik olarak, beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren Cylinda AB'nin hisselerinin tamamının satın alınması için İsveç Rekabet Otoritesi'nden gerekli yasal izin alındı. Hisse alım bedeli, hisse alım sözleşmesinde belirlenen esaslara uygun olarak yüzde 100 dolaylı bağlı ortağı Vestel Holland B.V. ile Elektroskandia Sverige AB arasında 8 Nisan 2024 tarihinde (bugün) imzalanan Hisse Alım Sözleşmesi ile ödenecektir" denildi."

vesttetj.jpg

veste-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.