O ilde haldır haldır petrol aranacak ‘Keyifleri yerine getirecek haber geldi’

O ilde haldır haldır petrol aranacak ‘Keyifleri yerine getirecek haber geldi’
O ilden yüzleri güldürecek haber geldi. Türkiye Petrolleri A.O (TPAO) o bölgede petrol arayacak.

Gaziantep’in Nizip ilçesi sınırları içerisinde petrol aranma kararı alındı. TPAO, Gaziantep Nizip’te 13 bin metrekarelik alanda açılacak olan arama kuyusu ile petrol arayacak.

TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından alınan kararla Gaziantep, Nizip İlçesindeki AR/TPO/K/N39-c numaralı ruhsat sahasında 13 bin metrekarelik alanda sondaj yöntemi ile petrol arama faaliyeti gerçekleştirmeyi planlanıyor.

Söz konusu projede Rotary (Döner) Sondaj yöntemi uygulanacak. Bu proje ile sondaj faaliyeti 2.000 metre olacağı tahmin ediliyor.

2327034-620x349.jpg

MİLYONLAR LİRA YATIRIM YAPILACAK

Proje kapsamında sondaj çalışmalarının maliyetinin 77,5 milyon lirayı aşması değerlendirirken açılacak olan arama kuyusu ile sahadaki petrol rezervi hakkında net verilerin elde edilmesi planlar arasında yer alıyor.

TPAO tarafından yapılacak olan arama çalışmaları neticesinde petrol veya doğalgaz bulunması durumunda kuyu üretime geçirilerek faaliyete alınacak.

2312437-620x349.jpg

Yapılan arama işlemlerinde petrol belirlenmesi durumunda petrolün çıkarılması işlemlerinde sondaj lokasyonlarında toplam 450 m3 ham petrol depolanmış olacak.

Devamlılığı sağlamak amacıyla 10 adet 45 m3’lük depolama tankı lokasyon içerisinde sızdırmasız zemin üzerine yerleştirilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.