Çiftçileri bayram ettirecek haber geldi ‘Başvuruyu tamamlayan desteği kaptı

Çiftçileri bayram ettirecek haber geldi ‘Başvuruyu tamamlayan desteği kaptı
Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber geldi. Başvuruyu tamamlayanla çiftçiler hibeli destek verilecek.

Yüksek enflasyon nedeniyle Türkiye’de birçok sektör bu durumdan nasibini alıyor. Ekonomik buhrandan çiftçilerde etkilenen kesimlerden oldu.

Devlet çiftçilere destek vermesine rağmen enflasyon nedeniyle üretim önceki yıllara göre daha zor hale geldi. Devletin verdiği desteğin yanı sıra yerel yönetimlerde çiftçilere destek oluyor.

Çiftçilere bir destek haberi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin pazar değeri yüksek ürün elde etmeleri ve gelirlerinin artırılması amacıyla çiftçilere yüzde 50 hibeli olarak o desteği vereceğini açıkladı. Söz konusu destek ile ilgili başvurular tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’de tarımın kesintisiz sürmesi ve üreticilerin gelir düzeyinin artırılması için belirli projeler sunmaya devam ediyor.

aw180908-03.jpg

YÜZDE 50 HİBELİ DESTEK VERİLİYOR

Bu kapsamda büyükşehir tarafından Kocaeli genelinde Seracılığı Geliştirme Projesi çervesinde, önceki yıllardaki gibi bu sene de çiftçilere yüzde 50 hibeli anahtar teslimi modern sera kurulumu desteği veriliyor.

Projeyle Kocaeli’de seracılığın yaygınlaştırılması ve çiftçilerin pazar değeri yüksek ürün elde ederek, gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

Büyükşehir belediyesi tarafından sıfırdan kurulup, çiftçilere teslim edilecek seralar 2 bloklu, 16 metre eninde, 32 metre boyunda, toplam 512 metrekare alandan oluşurken modern seracılığa uygun 4 ayrı özelliğe sahip seralar, Kocaeli’ndeki çiftçilere büyük kolaylık sağlayacağı belirtiliyor.

aw180908-01.jpg

BAŞVURULAR SONA ERDİ

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen proje çerçevesinde, sera desteğinden faydalanmak için talepte bulunan üreticilerin başvuruları tamamlandı.

Büyükşehir tarafından kurulacak modern seralar, belediye tarafından belirlenen tarihlerde üreticilere hazır bir şekilde verilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.