Türk lojistik devi rekor bedele satılıyor ‘Yeni sahibi şaşırttı’

Türk lojistik devi rekor bedele satılıyor ‘Yeni sahibi şaşırttı’
Türkiye'de lojistik sektörünün liderleri arasında yer alan dev şirket rekor bedele satılıyor.

Lojistik alanında yaptığı büyük yatırımlar ile bilinen Danimarka'nın dev şirketi DFDS, Türkiye'nin sektöründe ilk sıralarda yer alan Ekol Lojistik'i satın alıyor. İki taraf arasında el sıkışıldığı vurgulanırken, ödenecek bedel de belli oldu.

Türkiye'de kurulan ve Batı ülkelerine satılan şirketlerin sayısı son yıllarda günden güne artmayı sürdürüyor.

Küresel ölçekli dev şirketler, Türkiye pazarına gözünü dikti. Türkiye’de yer alan şirketleri erkenden kendi bünyelerine katma arayışına sürerken, son satın alma haberi Danimarka'nın nakliye devi DFDS'den geldi.

Yapılan paylaşımda DFDS, Türkiye'de lojistik sektörünün liderleri arasında yer alan Ekol Lojistik'in uluslararası taşımacılık ağını satın almak için anlaştı.

ekol-marmaray.jpg

277 MİLYON DOLARA BEDEL OLDU

İki taraf arasında satın alım işlemine yönelik ön protokol imzalandığı duyurulurken, iki ülkenin resmi kurumlarından onay alınarak ilerleyen aylarca 277 milyon dolar karşılığında satış işleminin nihayete erdirileceği belirtiliyor.

Konuyla ilişkin açıklamalarda bulunan DFDS CEO'su Torben Carlsen, "Tedarik zincirlerini son pazarlara yaklaştırması nedeniyle Türkiye'nin Avrupa için bir üretim merkezi olarak rolü gelecekte daha da güçlenecek" dedi.

ekol-lojistik-lotus-tesisi-foto-1920x960.jpg

İKİ ŞİRKETTEN DEV ADIM

DFDS'nin geniş feribot ağı ile Ekol Lojistik'in karayolu taşımacılığı deneyiminin bir araya gelmesi, Türkiye ile Avrupa arasındaki lojistik akışını daha rahat olmasına imkan tanınacak. Akdeniz'e Karayolu Erişiminin Sağlanması: DFDS, römorklardaki malları feribot, karayolu ve demiryolu ile taşıma stratejisini bu satın alma ile fazlalaşacak. Bu sayede Akdeniz'e karayolu bağlantısı da sağlanacağı belirtiliyor.

ekol2.png

REKABET KURUMU ONAYLADI

2022 yılında satış pazarlıklarına başlayan taraflar arasındaki görüşmeler, Rekabet Kurumu tarafından da kabul edildi. Ancak satışın tamamlanması için DFDS'ye gerekli yetkinin verilmesi için Avrupa Birliği’ne gözler çevrildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.