BOTAŞ'a borçlandılar! 3 Türk doğal gaz şirketi satışa çıkarıldı

BOTAŞ'a borçlandılar! 3 Türk doğal gaz şirketi satışa çıkarıldı
Enerji Piyasa Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından kayyum atanan 3 Türk doğal gaz şirketiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan kararla, Arslan grubuna ait olan ve Yalova, Çorlu ve İnegöl’de faaliyet gösteren Armagaz, Çordaş ve İngaz şirketleri, toplamda 425 bin aboneye ve yaklaşık 1 milyon 250 bin vatandaşa doğal gaz hizmeti sunmaktadır.

BOTAŞ'a olan borçlar ve tüketici hizmetlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle, bir kayyum atanmasıyla karşı karşıya kalan bu şirketlerde önemli gelişmeler yaşandı.

Atanan kayyumlar görevlerini tamamladıktan sonra, bu üç şirketin satışı için süreç başlatıldı.

EPDK'nın düzenleyeceği ihalelerle, bu şirketlerin satışı gerçekleştirilecek. İhalelere katılmak isteyen firmalar arasında Torunlar Enerji, Palmet Gaz, Seltan, A Doğalgaz, Akmercan, Aksa Doğalgaz, MBD, Likitgaz ve Dema gibi firmalar bulunuyor.

Dema Grup, sadece İnegöl bölgesi için ihale şartnamesi satın alırken, diğer 8 şirket ise her bir bölge için ayrı ayrı ihale şartnamesi satın almıştır. İhale sonuçları ise cuma günü EPDK tarafından kamuoyuna duyurulacak.

Bu gelişmelerle birlikte, Türkiye'deki doğalgaz dağıtım sektöründe önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor.

EPDK'nın yaptığı açıklamaya göre, 425 bin aboneye doğal gaz hizmeti sunan bu şirketlerin yönetimine son verilmiştir. Satışa çıkarılan şirketler için Torunlar Enerji, Palmet Gaz ve diğerleri ihaleye katıldı. İhale sonuçları cuma günü kamuoyuna duyurulacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.