Hayri Kozanoğlu: Borca batan kesimler sefalete sürüklenecek

Hayri Kozanoğlu: Borca batan kesimler sefalete sürüklenecek
İktisatçı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, faiz konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

İktisatçı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, "Faizler bu hızla yükselmeye devam ederse, dar gelirli kesimler borç batağına saplanarak tam bir çıkmazın içine düşecek!" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun bugün nisan ayı faiz kararını açıklaması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere, Merkez Bankası geçen ay politika faizini 500 baz puan artırmıştı.

ekran-goruntusu-2024-04-25-120436.pngProf. Kozanoğlu, faiz kararı öncesinde bir uyarıda bulunarak, "Geliyor gelmekte olan!" ifadelerini kullandı. Kozanoğlu, "Ülkemizde toplamda 3020 milyar TL'lik bireysel kredi kartı ve tüketici kredisi borcu bulunuyor. Eğer faizler bu hızla yükselmeye devam ederse, halkımız borçlarını ödemekte zorlanacak.

Zaten gelir seviyeleri düşen ve giderek daha fazla borca batan dar gelirli kesimler, tam anlamıyla bir sefalete sürüklenecek!" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

ekran-goruntusu-2024-04-25-114643.png

Gözler bugün açıklanacak olan Merkez Bankası kararına çevrildi. Nisan ayı için faiz kararı bugün saat 14:00'da açıklanması bekleniyor.

ekran-goruntusu-2024-04-25-120450.pngGeçtiğimiz ay Merkez Bankası faizi 500 baz puan arttırarak yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu. Uzmanların yıl sonu faiz beklentisi ise yüzde 45 olması yönünde oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.