Sürücüler için yeni dönem resmen başladı Kritik şart kaldırıldı

Sürücüler için yeni dönem resmen başladı Kritik şart kaldırıldı
B Sınıfı ehliyet sahipleri için tarihi dönem resmen başladı. Milyonları ilgilendiren karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Geçtiğimiz ay Meclis’ten geçen düzenleme ile Karayolları Trafik Kanunu’nda önemli değişiklikler yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan bu değişiklik, tüm sürücü kurslarına iletilirken, ehliyet sahipleri için de yeni bir dönem resmen başladı. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen bu düzenleme, sürücüler için ehliyet sınıfları arasında geçişi kolaylaştıran tarihi bir adım olarak kayıtlara geçti. Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla hayata geçirilen bu değişiklik, birçok ehliyet sahibini ilgilendiriyor. Özellikle Türkiye’de en yaygın olan B sınıf ehliyetlerin yetki ve kullanım alanı, yeni kanun düzenlemesi ile tamamen değiştirildi. Bu düzenleme, sürücülerin trafikteki hak ve sorumluluklarını yeniden şekillendirmekte ve trafik güvenliğine katkı sağlamaktadır.

0x0-son-dakika-surucu-kurslari-ne-z-nskl.jpg

B SINIFI EHLİYET SAHİPLERİ ARTIK 125 CC VE ALTI TÜM MOTOSİKLETLERİ KULLANABİLECEK

B sınıfına sahip ehliyet sahipleri, yeni düzenleme ile resmen 125 cc ve altı bütün motosikletleri kullanmak için yetki aldı. Böylece, sürücülerin daha geniş araç yelpazesine erişimi olacak. Diğer düzenlemelere göre, B sınıfı ehliyet sahipleri sadece 50 cc motor hacmi olan motosikletleri kullanıyordu. 50 cc’nin üstündeki motosikletler için özellikle motosiklet ehliyeti almak gerekiyordu.

Motosiklet Endüstrisi Derneği Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, B sınıfı ehliyeti olan sürücülerin artık 125 cc’ye kadar motosikletleri kullanması için gerekli düzenlemenin hayata geçtiğini açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.