SGK Uzmanı Özgür Erdursun felaketi açıkladı ‘Emekliler tir tir titreyecek’

SGK Uzmanı Özgür Erdursun felaketi açıkladı ‘Emekliler tir tir titreyecek’
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaş artışına ilişkin flaş açıklamada bulundu.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaş artışına ilişkin korkutucu senaryoyu açıkladı.

Milyonlarca emeklinin maaşına Ocak ayında son yapılan düzenleme ile yüzde 49 oranında zam gerçekleştirildi. Ancak yapılan düzenlemeden 6 bin 700 ve altındaki emekliler etkilenmedi. Bu sebeple emeklilerde maaşlarının yetersiz olmasından dolayı bir seyyanen artışını yapılmasını bekliyor.

EMEKLİ SEYYANEN ARTIŞ İSTİYOR

Yerel seçim öncesinde emeklilere bir seyyanen zammın geleceği kulislerde konuşulsa da geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere ilişkin bir seyyanen artış için kapıyı kapatmıştı. Emekliler ise sosyal medya hesapları üzerinden hayat pahalılığı sebebiyle seyyanen artışın yerel seçim öncesi gelmesini istiyor.

1643448468862-a-901143-cmaaa.jpg

ERDURSUN: EMEKLİ FAZLA İSTEYECEK AMA HÜKÜMET KARŞILAYAMAYACAK

SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise emekli maaşlarına ilişkin kötü haberi verdi. Erdursun, yerel seçim öncesinde emeklilere bir zammın olmasının zor olduğunu belirtti. Erdursun, “Temmuz ayında memura ve emekliye tekrar enflasyon farkı verilecek. Temmuz ayında bu sefer emekli daha fazlasını isteyecek, daha da fazlasını istemek zorunda kalacak. Çünkü enflasyon daha yüksek, her şeyin fiyatı da daha fazla artmış olacak. Emekli daha fazlasını isteyecek, daha fazlasını da hükümet karşılayamıyor. Bu sefer de erken seçim söylemleri artacak. Açıkçası, ekonomide şu anda bir girdabın içindeyiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.