Sivilceleriniz sağlığınız hakkında bilgi veriyor İşte çıktıkları bölgedeki anlamları

Sivilceleriniz sağlığınız hakkında bilgi veriyor İşte çıktıkları bölgedeki anlamları
Sivilce ve akne gibi cilt problemleriyle mücadele etmek zorunda kalan birçok insan var. Bu problemler hem estetik hem de sağlık açısından rahatsızlık verebiliyor. Peki, sivilcelerin çıktığı bölgeye göre vücudumuzun bize ne söylemek istediğini merak ettiniz mi? İşte sivilcelerin anlamları...

Sivilceler, ciltteki yağ bezlerinin tıkanması sonucu oluşan iltihaplı lezyonlardır. Sivilcelerin çıktığı bölgeye göre, vücudunuzun farklı organlarının sağlığı hakkında ipuçları verebilir. İşte sivilcelerin çıktığı bölgeye göre anlamları:

wasz.jpg

ALIN:

Sivilceler alında çıkıyorsa, bu sindirim sisteminizin veya bağırsaklarınızın düzensiz çalıştığını gösterebilir. Ayrıca stres, uykusuzluk veya saç ürünlerinin de alındaki sivilcelere neden olabileceği unutulmamalıdır.

cilt-koyu-leke-3.jpg

BURUN:

Burundaki sivilceler, kalp ve damar sağlığınızla ilgili olabilir. Kan basıncının yüksek olması, kolesterolün dengesizliği veya yağlı yiyeceklerin fazla tüketimi burundaki sivilcelerin sebepleri arasında sayılabilir.

f7a75f8bdbd737926930bc49491af5f7093938bd.jpeg

YANAKLAR:

Yanaklardaki sivilceler, akciğerlerinizin veya solunum sisteminizin işlevini etkileyen faktörlerden kaynaklanabilir. Sigara, alerji, hava kirliliği veya toz gibi nedenler yanaklarda sivilce oluşumuna yol açabilir. Ayrıca yanağınıza sürekli temas eden cep telefonu veya yastık kılıfı gibi nesnelerin de temizliğine dikkat etmek gerekir.

2f9c96cb5a668b18416b044a2f2aca82.jpg

ÇENE:

Çenedeki sivilceler, hormonal dengesizliklerin veya adet döngüsünün bir göstergesi olabilir. Özellikle kadınlarda, adet öncesi veya sonrası dönemlerde çenede sivilce çıkması normaldir. Bunun yanında stres, beslenme alışkanlıkları veya polikistik over sendromu gibi durumlar da çenedeki sivilcelerin nedeni olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.