SGK işverenler için harekete geçti 'Bir ay ödemeyenlerden cezasıyla geri alınacak'

SGK işverenler için harekete geçti 'Bir ay ödemeyenlerden cezasıyla geri alınacak'
SGK, bu yıl işverenlere sağlanacak asgari ücret desteği için 700 lira aylık ödeme yapılmasını içeren bir genelge yayımladı.

Yıl içinde tek bir ayda dahi brüt asgari ücretin onda birini geçen tutarda eksik prim bildiren işverenin desteği iptal edilecek, yapılmış ödeme varsa cezasıyla birlikte geri alınacak.

SGK'dan "EYT toplantısı" haberine yalanlama - Dünya Gazetesi

Çalışanların prime esas kazançlarının eksik veya hiç bildirilmediğinin denetim memurları tarafından tespit edilmesi durumunda veya kamu kurumlarından alınan yazılardan bu durumun anlaşılması halinde, işveren 2024 yılı için sağlanan destekten yararlanamayacak ve daha önce sağlanan destekler gecikme zammı ve cezasıyla birlikte geri alınacak.

Ayrıca, yıl içinde herhangi bir ayda brüt asgari ücretin onda birini geçen miktarlarda eksik prime bildirilmesi durumunda da yaptırım uygulanacak.

Pandemi cezaları iade edilecek - Dünya Gazetesi

Örneğin; 2024 yılının Ağustos ayında bir sigortalısının kazanç tutarını eksik bildirdiği kasım ayında tespit edilen işverenin 2024 yılı boyunca hak kazandığı asgari ücret desteği tüm çalışanları için iptal edilecek, yararlanılan tutarları cezası ile birlikte geri alınacak.

2019'da 224,8 milyar lira borç servisi öngörülüyor'

Yapılan soruşturma ve incelemelerde, işverenin yatırdığı eksik prim miktarının aylık brüt asgari ücretin onda birini (2.000,25 TL) geçmeyecek tutarda olduğunun belirlenmesi halinde işverene önce ihtar yapılacak, 15 gün içinde eksikliği gideren işyerlerinde asgari ücret desteği devam edecek.

Aksi halde destek iptal edilecek, ödenmiş tutarlar geri alınacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.