Selçuk Geçer emekli ve asgari ücretteki ‘gizli gerçeği’ açıkladı

Selçuk Geçer emekli ve asgari ücretteki ‘gizli gerçeği’ açıkladı
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yeni yayınladığı videoda emekli ve asgari ücretteki gizli gerçeği duyurdu.

Yatırım tavsiyeleri ile bilinen Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yeni yayınladığı videoda emekli ve asgari ücretteki saklanan gerçekleri açıkladı.

Geçer, bu zamana kadar hükümetin doğru enflasyon verilerini saklayarak şu anki asgari ve emekli ücretlerinin oluşmasına neden olduğunu belirtti.

asgari-ucret-2.jpg

Hükümetin yıllar boyunca ‘ekonomiyi ne kadar güzel yönetiyoruz’ söylemleri ile yanlış enflasyon verileri açıkladığını belirten Geçer, “Olması gereken enflasyon verisini açıklamamak bizi fakirleştirir. 2016 yılından bu yana doğru enflasyon verileri açıklanmış olsa idi şu anda en düşük emekli maaşı 50 bin liranın üzerinde, asgari ücret en kötü 35 bin liranın üzerinde olurdu.” dedi. Geçer, bu gerçeklerin vatandaştan da saklandığının altını çizdi.

2002 yılı itibarıyla Türkiye'de en düşük asgari ücret 163 lira civarı olduğunu hatırlatan Geçer, “Asgari ücretin bu rakamı size çok düşük gibi görünebilir ama asgari ücretle kiranızı ödeyebiliyordunuz. 2002 yılında en düşük emekli maaşı tam 216 liraydı. Bu rakam neredeyse asgari ücretin 1,5 katıydı. Zaten olması gereken budur, en düşük emekli maaşının normal koşullarda asgari ücretin en az bir buçuk katı olması gerekiyor. Çünkü insanlar yıllarca prim ödemiş.” ifadelerini kullandı.

asgari-ucret.jpg

Bugün en düşük emekli maaşının aslında 18 bin olması gerektiğini belirten Geçer, asgari ücretin en az 15 bin olması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.