Altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahmin İslam Memiş'ten 2024 yılı için kritik değerlendirme

Altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahmin İslam Memiş'ten 2024 yılı için kritik değerlendirme
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2024 yılı için altın fiyatlarıyla ilgili yeni bir tahminde bulundu.

Ons altının aşmasıyla birlikte gram altın 1870 TL seviyesini aşarak yeni bir zirve gördü. Bu durum Kapalıçarşı'da gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altınının en çok takip edilenler arasına girmesine neden oldu.

ONS ALTIN REKORA GİDİYOR

Ons altının 2018 dolar seviyesini aşmasıyla birlikte, gram altın fiyatları da yükselişini devam ettiriyor. Gram altın, 1871 TL seviyesinin üzerine çıkarak yeni bir zirve kırdı. Fed’in faiz artırımıyla ilgili değerlendirmelerin altın fiyatlarını etkilediği belirtiliyor.

17982-aymi.jpg

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİYOR

Altın piyasasında son dönemde yaşanan gelişmeleri yorumlayan İslam Memiş, altın fiyatlarının 1800'lü rakamları aştığını söyledi. Aralık ayında altın borcu olan ya da altın almak isteyen vatandaşların 1900'lü rakamlara hazır olması gerektiğini belirtti.

Memiş, gelecek dönemde gram altın fiyatının artış eğilimini devam ettireceğini tahmin etti. 24 Aralık-1 Ocak arası gram altının 2000 TL'nin üzerine çıkacağını ve yılın ilk yarısında 2150-2250 TL, ikinci yarısında ise 2500 TL seviyelerine ulaşacağını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.