Naci Görür isyan etti 'Nereye gömeceksiniz bana söyleyin'

Naci Görür isyan etti  'Nereye gömeceksiniz bana söyleyin'
Prof. Naci Görür Marmara'da olması beklenen 7.2 ile 7.4 büyüklüğü arasındaki depremin korkunç boyutunu anlatmak için 300 milyon ton deprem molozunun nereye gömeceksiniz? diye sordu.

Prof. Naci Görür, Marmara'daki fayların 7.2 ile 7.4 büyüklüğünde deprem üretebileceğini vurgulayarak olası İstanbul depreminin ardından oluşacak tabloyla ilişkin, "300 milyon ton deprem molozunun nereye gömeceksiniz? bana söyleyin" ifadelerini kullandı.

Yer Bilimci Prof. Naci Görür, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Beklenen Marmara Depremi ve Ekonomik Etkileri' konulu panelde Marmara depremi hakkında önemli belirlemelerde bulundu.

Konuşması öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Görür, Marmara Bölgesi'nde yeni seçilecek İl ve İlçe belediye başkanlarına deprem konusunda önerilerde bulundu.

nacigoruriha-001.jpg

300 MİLYON TON MOLOZU GÖMECEK YER BULAMAYACAKLAR

Beklenen olası İstanbul depreminde 300 milyon tondan fazla inşaat malzemesi açığı çıkacağını hesapladıklarını belirten Görür, “Peki, bu 300 milyon ton deprem molozunun nereye gömeceksiniz; bana söyleyin. Bunu bugünkü hükümet de bilmiyor, bugünkü belediye de bilmiyor. Belediyeye aday olanlar da bilmiyor, iddia ediyorum" diye konuştu.

nacigorurdha1.jpg

'OLASI DEPREME KARŞI İSTANBUL’U VE HÜKÜMETİ UYARDIK'

Prof. Görür, Marmara Bölgesi'nde deprem beklediklerini Kuzey Anadolu Fayı’nın, depremleri doğudan batıya doğru taşıdığını söyledi. Görür, ”En son deprem Kocaeli olunca dedik ki, eyvah oranın batısında Marmara Denizi var, İstanbul var ve hükümeti ve insanları uyardık. 'Önlem alın' dedik, işin hikayesi bu” diye konuştu.

'AKLIMIZI BAŞIMIZA TOPLAYIP ÖNLEMLER ALMAMIZ LAZIM'

Naci Görür 1999 depreminin Gölcük’te olduğunu fakat İstanbul’un Avcılar ilçesinde 1000 kişinin öldüğünü hatırlatarak, “Avcılar da Gölcük'e yaklaşık 100 kilometre yakın bir mesafeydi. Marmara Bölgesi, büyük ölçüde etkilenir. Onun için aklımızı başımıza toplayıp, bu bölgede depreme uygun önlemler almamız lazım” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.