Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi açıklaması 'Kesin dedi şiddetini de söyledi'

Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi açıklaması 'Kesin dedi şiddetini de söyledi'
Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi açıklaması geldi. Birçok noktaya dikkat çeken Görür şiddetiyle birlikte İstanbul’u bekleyen depremi açıkladı.

Naci Görür Marmara Denizi'ndeki fayın kırılmadan kalamayacağının altını çizerek yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de konuşan Görür, "Aday olan isimler sağ olsunlar benimle konuştular. Hepsinin emrine amade olduk, bildiğimiz kadarını anlattık" dedi.

naci-gorur-istanbulda-kesinlikle-7den-15588-2.jpg

6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş depremlerindeki trajik kayıplar, İstanbul'da deprem riskini bir kez daha gündeme taşıdı. Özellikle bu olayın ardından, "İstanbul ne zaman deprem olacak?" sorusu sıkça dile getirilir oldu ve bu endişeleri artıran bir gelişme yaşandı.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu kritik dönemde Sarıyer'deki bir üniversitede düzenlenen 'İstanbul ve Deprem' programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Görür, program kapsamında yaptığı sunumda, İstanbul'da olası bir depremin büyüklüğü hakkında detaylı bilgiler verdi ve bu konuda dikkat çekici açıklamalar yaptı.

naci-gorur-istanbulda-kesinlikle-7den-15588.jpg

Prof. Dr. Görür'ün vurguladığı gibi, İstanbul'da deprem riski kaçınılmaz bir gerçektir ve bu konuda ciddi önlemler alınması gerekmektedir. Özellikle depremin olası etki noktaları ve bu konuda yapılması gereken hazırlıklar konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

naci-gorur-istanbulda-kesinlikle-7den-15588-1.jpg

250 YILLIK TEKERRÜR PERİYODUNA DİKKAT ÇEKTİ

İstanbul’da olası depreme yönelik 250 yıllık tekerrür periyodunu hatırlatan Görür, sunumunda Marmara’nın batı bölgesini işaret ederek 1912 yılında Tekirdağ bölgesinde, 1999’da ise, Gölcük’te deprem olduğunu belirtti. Naci Görür, İkisinin ortası Marmara Denizi ve 1766’dan beri deprem yok. Burası sismik bir boşluk. Jeolojide sismik bir boşluk asla devam edemez, doldurulmak zorundadır.

"BURASI KIRILMAK ZORUNDA"

Burası kırılmak mecburiyetindedir, kırılmadan kalamaz. Oradaki hareketler ve enerji orayı muhakkak kırar.

"KUZEY ANADOLU FAYI DEPREMLERİ DOĞUDAN BATIYA TAŞIYOR"

Bu Kuzey Anadolu’nun bir alışkanlığı var, depremleri doğudan batıya doğru taşıyor. Yani Kuzey Anadolu fayı her nerede bir deprem oluşturmuşsa oranın batısı bir sonraki deprem için hedef haline gelmiştir. Nitekim 1939’dan 2023’e kadar giden deprem zinciri hep doğudan batıya olagelmiştir. Bunlar çok basit. Doğa karmaşık olsa bile, insanı çok da aldatmayan tekerrür eden olaylar meydana geliyor.

naci-gorur-istanbulda-kesinlikle-7den-15588-3.jpg

"İSTANBUL'DA KESİNLİKLE 7'DEN BÜYÜK DEPREM OLACAK"

Bunun dışında yapılan hesapları kitapları söylemeyeyim, zaten Osmanlı tarihi var Bizans tarihi var, tarihi depremleri biliyoruz. Özetle, İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi.

SİYASET HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİ ŞU ŞEKİLDE İFADE ETTİ

Naci Görür, "Ben tüm siyasetçilere söyledim, İstanbul’u depreme nasıl hazırlarsınız diye. İstanbul’da aday olan iktidar ve muhalefetin belediye başkanları (adayları) sağolsunlar benimle konuştular. Hepsinin emrine amade oldum, bildiğimiz kadarını, dağarcığımızda olduğu kadarını anlattım. Bana çeşitli teklifleri olmasına rağmen ben siyaset üstü kalmak zorundayım, sesimi bütün insanlarıma ulaştırmak istiyorum'' dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.