Naci Görür’den korkutan deprem açıklaması ‘O ilde fay hattının stresi büyük patlayacak’

Naci Görür’den korkutan deprem açıklaması ‘O ilde fay hattının stresi büyük patlayacak’
Prof. Dr. Naci Görür o fay hatını işaret ederek felaketin geleceğini açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür Gaziantep’te katıldığı zirvede o il için kritik uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür,Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen Deprem Bölgesi Zirvesi’nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin deprem kuşağı üzerinde bulunduğunun altını çizen Naci Görür, ‘stres birikti’ dedi.

O FAYA STRES YÜKLENDİ

Gaziantep’in bulunduğu deprem hattı ile ilgili söylemlerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep’in deprem hattının asıl batısında bulunan Doğu Anadolu sınır fayının kırıldığını belirtirken, fayın bir tehdit oluşturmayacağını söyledi. Ancak, Gaziantep’e daha yakın olan Ölüdeniz Fayı’nın kolları için korkutan açıklamayı Naci Görür, açıkladı. Görür, “Onlar stresle yüklendi. Ne zaman deprem olacak bilmiyoruz. Onların deprem oluşturma periyotları kimi araştırmalara göre 500 sene deniliyor. Ama üzerinde depremin en son ne zaman olduğunu bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

naci-gorur-2.jpg

“NERESİ DAHA HIZLI SALLANIYOR”

"Ben bir belediye başkanı olsam’ şeklinde sözüne devam eden Görür, Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını ilk önce yapacağını söyledi. Görür, “Bu da şu demek; Gaziantep’i mikro karelere bölmek. Kayaların direncini inceleyeceksiniz, ayrıca jeolojisini yapacaksınız. Bunları incelemeden, ne olduğunu anlamadan Gaziantep’i depreme dirençli yapamazsınız. Gaziantep’e kayma dalga hızının dağılımını bulacaksınız. Deprem sırasında Gaziantep’in neresi daha hızlı sallanıyor neresi daha az sallanıyor, bunu bilmeniz lazım” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.