Binlerce mülk sahibine müjde Tapudaki o sorun çözüldü

Binlerce mülk sahibine müjde Tapudaki o sorun çözüldü
İstanbul'da yılan hikayesine 200 bin kişiyi ilgilendiren mülkiyet ve tapu sorunu çözüldü.

İBB Meclisi 200 bin kişinin başını ağrıtan tapu sorunu bugünkü toplantıda ele alarak çözüme kavuşturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Sarıyer’de süren mülkiyet ve tapu sorunu gündemiyle bugün toplandı. Toplantıda hazırlanan komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Böylece 200 bin kişiyi ilgilendiren mülkiyet ve tapu sorunu çözülmüş oldu.

tabusariyer.jpg

50 yıldır süren Sarıyer'deki mülkiyet ve tapu sorunu tüm parti üyelerinin uzlaşması sonucu oy birliği ile kabul edildi. Yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren karar ile İBB mülkiyetindeki 5 milyon metrekarelik alanda binası bulunan hak sahipleri, tapularını alarak mülklerini yenileyebilecek. Ancak bu hak sahipleri 5 yıl süreyle mülk satışı yapamayacak. Karar, üzerinde yapası olup da yıkılan ancak elinde hak sahipliği belgesi olanları da kapsayacak. Tapulamada da ilk taksiti ödeyenler tapularını hemen alacak.

tapu.png

KARARI MERAKLA BEKLEYİN SARIYERLİLER SARAÇHANE PARKINDAN TAKİP ETTİ

Saat 15.00’da meclis oturumunun devam ettiği süre içerisinde mülkiyet ve tapu sorunun çözülmesini talep eden Sarıyer Mahalleler Birliği Üyeleri Saraçhane Parkında meclis oturumunu izledi. Kararı bekleyen mahallelileri Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve AK Parti Sarıyer Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Coşkun Saraçhane'ye gelerek mahalleliye destek verdi.

ibbmeclis.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.