'Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor' Vergi diliminden alacaklı olabilirsiniz

'Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor' Vergi diliminden alacaklı olabilirsiniz
Asgari ücret belirleme komisyonu toplantıları devam ederken, yeni yılla birlikte gelir vergisinin artması da tartışma konusu oldu.

Yeni yılla birlikte yürürlüğe girecek olan yeni asgari ücret görüşmeleri hala devam ediyor. Milyonları ilgilendiren bu kararla birlikte yeni tartışmalarda gündeme düşmeye başladı. Özellikle gelir vergisi tarifesinde ki artış beklentisi hem işçi hem de işverenleri ilgilendiriyor.

Ekonomim'den Mehmet KAYA'nın haberine göre, Asgari ücretle birlikte yeniden gündeme gelen gelir vergisi tarifesinde Cumhurbaşkanı’ndan yüksek oranlı artış beklentisi yükseldi. Tarifede talepler yönünde değişikliğin asgari ücretin belirlenmesinin ardından, torba yasaya yeni madde eklenmesiyle yapılabileceği belirtiliyor.

BU KEZ YÜKSEK ORANLI ARTIRILMASINI TALEP ETTİ

Türkiye’de gelir vergisine yönelik tarifenin yüksek oranlı artırılması için talepler artıyor. İşçi sendikaları yanında, işveren sendikaları, iş dünyası örgütleri önceki yıllarda yeniden değerleme oranının altında artış yapılan gelir vergisi tarifesinin bu kez yüksek oranlı artırılmasını talep etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bu hafta içinde yaptığı açıklamada gelir vergisi güncellemesinin alım gücünü artırıcı etkisine de vurgu yaparak, yükseltilmesini talep etmişti. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol asgari ücret tespit komisyonu toplantısında ve daha önce yaptığı açıklamalarda, hem asgari ücret, hem de genel olarak ücretler üzerinde baskı oluşturduğu ve ilave maliyet yarattığı için düzenleme istemişti.

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK hem yayınladıkları raporlarla, hem de açıklamalarıyla uzun süredir ücretlerde yıl içinde yüksek oranlı gerileme nedeniyle gelir vergisi tarifesinin yükseltilmesini talep ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.