Mehmet Şimşek yeni sistemi işaret etti 'Emekli maaşlarına 2 zam birden yapılacak'

Mehmet Şimşek yeni sistemi işaret etti 'Emekli maaşlarına 2 zam birden yapılacak'
Emekli maaşları için Ocak'ta 2 düzenleme birden olacak. 2023'ün sonuna yaklaşılırken emekli zammı için çalışmalar hızlandı.

Emekli maaşları için Ocak'ta 2 düzenleme birden olacak. 2023'ün sonuna yaklaşılırken emekli zammı için çalışmalar hızlandı. Bakan Şimşek'le Bakan Işıkhan'ın koordineli çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşı yükselecek ve Ocak zammıyla bütün emekli maaşları zam alacak. Refah payı hariç 4 aylık zam oranı kesinleşti. Ekonomistler ve TCMB'nin yılsonu tahminleri belli oldu.

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşı zammı için rakamlar belli oldu. Ocak 2024'te 6 aylık enflasyon rakamlarının da netleşmesinin ardından SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ve bütün emekli maaşları için düzenleme gerçekleşecek.

0x0-20-bin-lira-cepte-kaliyor-2009-2010-tarihlerine-dikkat-prim-borcunun-ucte-birini-odeyerek-emekli-olun-1630837028309.jpg

Sabah'ta yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 15 milyondan fazla emeklinin merakla beklediği Ocak zammı için bütçe çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliler için bütçe sınırlarının zorlanması talimatını verdiği konuşuluyor. Emekliye zam düzenlemesi için çalışmalar hız kazanırken ilk adım ise 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ile atılmıştı.

ÇALIŞMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR

0x0-zamli-emekli-maasi-ne-zaman-yatar-2023-temmuz-emekli-zammi-belli-oldu-ssk-bag-kur-zamli-emekli-maaslari-odeme-1688758977313.jpg

En düşük emekli maaşı, Nisan 2023'te 7 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. En düşük emekli maaşı, bütçe çalışmalarını ardından Ocak ayında tekrardan artacak.

Aralık'ta yeni asgari ücretin belirlenmesi için 4 toplantı yapılacak ve uzlaşma usulü tutar belirlenecek. Ocak başında ise TÜİK Aralık enflasyonunu açıklayacak, böylece 6 aylık enflasyon oranı netlik kazanacak. 6 aylık enflasyon oranları ile memur zammı ve refah payı hariç emekli zammı netleşecek. Refah payı ile en düşük emekli maaşı için yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve Meclis süreci başlayacak.

EMEKLİLER İÇİN ÇİFTE DÜZENLEME

Emekli maaşı zammı için düzenleme 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesinin ardından Ocak'ın ilk yarısında gerçekleşecek. Bu dönemde 7 bin 500 TL olarak uygulanan taban aylık da tekrardan belirlenecek.

7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı için Meclis düzenlemesine ihtiyaç var. Burada, diğer zam oranlarından bağımsız şekilde resen karar veriliyor. Örnek olarak; yüzde 40 zam yapılması halinde SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı 10 bin 500 TL olacak. Yüzde 50 zam yapılması halinde ise 11.000 TL'yi aşacak.

0x0-son-dakika-bakan-bilgin-bugun-acikliyor-en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-iste-emekli-ve-memur-temmuz-zamm-1651382999520.jpg

BAKAN ŞİMŞEK, O SİSTEMİ İŞARET ETTİ

Ocak sonrası dönem için asgari ücret, memur ve emekli maaşları için yeni sistemin devreye girmesi de beklentiler arasında. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde bundan sonra 'enflasyon beklentileri'ne göre ücret düzenlemelerinin yapılabileceğinin sinyalini vermişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.