Kararmış ve yanmış çaydanlıklara son Sadece üç malzeme pırıl pırıl yapacak

Kararmış ve yanmış çaydanlıklara son Sadece üç malzeme pırıl pırıl yapacak
Çaydanlığı günlük hayatta çok sık kullanıyoruz. Bu nedenle bazı zamanlar temizleyemeye fırsat bile olmayabiliyor. Ancak kullandıkça kararan ve yanan çaydanlıklar üç malzeme ile kolayca temizlenmiş olacak.

Çaydanlıklarınızın yanan ve kararan yerlerini temizlemek için pratik yöntemler arıyorsanız, işte size birkaç öneri... Çaydanlıklarınızın malzemesine göre farklı temizlik yöntemleri uygulayabilirsiniz. Örneğin, alüminyum ve emaye çaydanlıklar çeliklere göre daha çabuk yıpranır, bu yüzden daha nazik davranmalısınız.

p045rzhn.jpg

Yanan ve kararan çaydanlıklarınızı parlatmak için sirke ve tuz karışımı kullanabilirsiniz. Bir bardak beyaz sirke ile bir çay kaşığı tuz karıştırın ve bir sünger veya fırça ile çaydanlığınızın dışını ovun. Sünger veya fırçanın yumuşak olmasına dikkat edin.

Bir diğer yöntem ise karbonat ve sirke karışımıdır. Bu karışım hem lekeleri çıkarır hem de çaydanlığınızı parlaklaştırır. Bir miktar karbonat ve sirkeyi bir kaba alın ve çaydanlığınızın dışını bu karışımla silin. Biraz beklettikten sonra durulayın.

Bu pratik yöntemler sayesinde çaydanlıklarınız eskisi gibi pırıl pırıl olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.