Çamaşırlar kurutma makinesinden ütülenmiş gibi çıkıyor 'Makinenin içine birkaç tane ekleyin'

Çamaşırlar kurutma makinesinden ütülenmiş gibi çıkıyor 'Makinenin içine birkaç tane ekleyin'
Ütüsüz işlem yapmak ve kırışıklıkları düzeltmek için birçok farklı yöntemler bulunuyor. Bu yöntemler hem pratik hem de oldukça hızlı bir çözüm yolu sunmaktadır.

Kurutma makinesinden çıkan çamaşırlarınıza bu yöntemle ütülü görünüm kazandırabilirsiniz.

BUZ KÜPÜ KULLANIN

Çamaşırlarınızın kumaşına uygun kurutma programını ayarlamadan önce makinenin içine dondurucudan çıkardığınız birkaç buz küpünü ekleyin. Buz küpleri makinenin içindeki buhar miktarını artırarak çamaşırlarınızın kırışmadan tıpkı ütülenmiş gibi çıkmasını sağlayabilir.

Makinenize, kurutma makinesinde kurutmaya uygun olmayan çamaşırlar atmış olabilirsiniz. Yıkama talimatı etiketinde kurutucuda kurutulmamasına dair bir uyarı olan çamaşırlara kurutma işlemi yapmamaya dikkat edin.

Çamaşırları birbirlerine dolanmayacak şekilde kurutma makinesine yerleştirin. Çamaşır makinesinden çıkardığınız çamaşırları, kurutma makinesine atmadan önce silkeleyin ve tek tek içine atın. Kurutma bittikten sonra çamaşırlarınızı uzun süre makinenin içinde bekletmeyin.

Çamaşırları çok da fazla kırıştırmadan, renklerini soldurmadan, kumaşına zarar vermeden kurutmak için yapmanız gerekenler - Yaşam Haberleri

Fazla bekletmek, sıcaklık ve ağırlığın da etkisiyle çamaşırlarda kırışık çizgilerinin oluşmasına neden olur. Son olarak çamaşır makinesinde yıkadığınız çamaşırlarda gereğinden fazla deterjan kullanmamaya dikkat edin.

HER KIYAFET KURUTMA MAKİNESİNE UYGUN OLMAYABİLİR

Bazı çamaşırlar kurutma makinesinde kurutulduğunda ekstra kırışabilir. Çamaşırların özellikle nakışlı bölümleri kurutma esnasında fazlaca büzüşebilir.

Soğuk havalarda çamaşır nasıl kurutulur? Çamaşır kurutmanın püf noktaları - Yaşam Haberleri

Buna benzer durumlarda çamaşırları ütülemek daha da güç bir hâl alabilir. Kurutma makinenize atacağınız çamaşırların bu işleme uygun olup olmadığını önceden bilmek olumsuz sonuçlara karşı önlem almanızı sağlar.

İyi durulanmayan çamaşırlar kırışık olarak çıkabilir ve çamaşırları son aldığınız yer kurutucu olduğu için; kırışmanın kurutucudan kaynaklı olduğunu düşünmenize sebep olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.