Dev iki sigorta şirketi iflas etti '120 bin poliçe bir günde iptal oldu'

Dev iki sigorta şirketi iflas etti '120 bin poliçe bir günde iptal oldu'
Dev iki sigorta şirketi battı. SEDDK iki şirketin yönetimine kayyum atadı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), günler önce iki sigorta şirketine tedbir kararı uygulamıştı.

28 Kasım tarihinde SDDK’nın yaptığı açıklamada mevzuata aykırı işlemleri ve kötü yönetimleri nedeniyle Türkiye’de faaliyet gösteren iki sigorta şirketine tedbir uygulandığını bildirildi.

Bu gelişme sonrası iki şirkete ait poliçelerin iptallerine başlandığı belirtilmiş ve sektörde endişe hakim olmuştu.

seddktoplanti-grisigorta.png

KAYYIM ATANDI

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, yılda 1,2 milyar liralık poliçe kesen Gri Sigorta ve Mellce Sigorta şirketleri iflas bayrağını çekti. SEDDK iki şirkete el koydu ve yönetimlerine kayyım atadı.

10 gün önce batan bu şirketlerden 120 bin kişinin kasko, iş yeri ve konut sigortası için poliçe yaptırdığı belirtildi.

İflas eden şirketten müşterilere ‘poliçeniz iptal edildi’ mesajı gidince binlerce kişi şirketlerle iletişime geçip para iadesi yapılmasını istedi. Ayrıca bankalar kredi verdikleri araçlarının poliçelerinin iptal edildiğini öğrenince mağdur vatandaşlara 'ya yeni kasko yap ya da krediyi geri çağırırız' çağrısında bulundu.

ontractcontract.jpg

MAĞDURLAR SEDDK'NIN KAPISINI ÇALDI

Mağdur olan 118 bin kişi SEDDK’ya gitti. Kurum konuyla ilgili geçen hafta açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamada mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. SEDDK’nın yaptığı açıklamada öncelik devam eden hasar dosyalarının tamamlanarak araçların sigortalılara teslim edilmesi olacak. Daha sonra hasar tamamlandıktan sonra poliçe bedellerinin ödenmesine bakılacağı aktarıldı.

Mevcut şirketlerden yapılan 120 bin kişinin poliçesi tamamen iptal edildi. İptal edilen poliçelerin bir kısmının para iadesi ile diğer kısmının ise indirim kuponu verilerek mağduriyetlerin giderilmesi sağlanmaya çalışılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.