Ünlü tarım şirketi iflas etti 'Ekonomik krize dayanamadı'

Ünlü tarım şirketi iflas etti 'Ekonomik krize dayanamadı'
Küresel ekonomik kriz birçok dev şirketin iflasına neden oluyor. Bu kez de kötü haber tarım devinden geldi.

Milli Gazete'de yer alan habere göre; Salgın döneminde ticari dengelerin değişmesi, bazı firmaların kapasitelerini düşürmesine neden oldu.

Ünlü tarım devi AeroFarms iflas ettiğini duyurdu. New Jersey Eyaleti'nde kurulu olan ve yeşil yapraklı sebzeler ile mikro yeşillik üreten AeroFarms, taze gıda üretiminde yüksek teknoloji kullanan bir kapalı tarım şirketi olarak tanınıyordu.

Topraksız, Güneşsiz ve Susuz Tarım Mümkün mü: AeroFarms - CEOtudent

Fakat, 8 Haziran’da şirket, “ciddi endüstriyel ve finansal sorunlar” sebebiyle iflas başvurusunda bulunmuştu. AeroFarms, iflas süreci boyunca müşterilerine ve ana dağıtım ortaklarına hizmet vermeye devam edeceğini ve perakende pazarına girmeye devam edeceğini ifade etti.

Dünyaca ünlü tarım şirketi iflasın eşiğinde! - Ekonomi haberleri

Bunun yanı sıra, şirket, iflas halinde bazı yatırımcılardan 10 milyon dolarlık kredi alarak, işletmenin nakit akışını ve sürdürülebilirliğini korumayı amaçlıyor.

AeroFarms yönetim kurulu, “Başka finansman alternatifleri araştırarak” şirketin değerini artırmayı ve borçlularına ödeme yapmayı hedeflediğini duyurdu.

Şirketin kurucusu ve CEO’su David Rosenberg, görevinden istifa ederken, yönetim kuruluna özel danışman olarak katılacak. CFO Guy Blanchard ise başkanlık görevine getirildi.

3.jpg

AeroFarms, kurulduğu günden beri, İkea’nın sahibi Ingka Group, meşhur aşçı David Chang ve emekli ABD Ordusu Generali David Petraeus gibi isimlerden toplam 238 milyon dolarlık yatırım topladı.

tarimmmm.jpg

Pitchbook’a göre, 2022’nin üçüncü çeyreğinde kapalı tarım alanında yapılan yatırımlar 434 milyon dolara ulaştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.