Masadaki asgari ücret rakamı belli oldu AKP'den derin kulis

Masadaki asgari ücret rakamı belli oldu AKP'den derin kulis
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaş zamlarının yılda bir kere yapılacağını açıklamasının ardından çalışan kesimin gözü AKP tarafından gelecek zam haberlerine kilitlendi. İşte AKP kulislerinin verdiği zamlı asgari ücret rakamı...

AKP kulisleri tarafından sızdırılan kaynakta asgari ücret zammında son rakamın 16 bin TL olacağını konuşuyor.

para8.jpg

Emekli maaşlarını ve asgari ücret rakamları yakınlaşan yerel seçimlerde önem arz ediyor. AKP’liler, asgari ücret düzenlemesinin 16 bin lira altında olmaması gerektiği konusunda kulis bilgisini paylaşıyor.

sgkbina1.jpg

ANKARA KULİSLERİ NE KONUŞUYOR?

Alınan bilgiye göre, partide, 11 Aralık’ta başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesinde değerlendirmeler gerçekleştiriliyor. AKP’de en az yüzde 50 zam yapılması gerektiğini söyleyenler olmasına karşın, bunun olma olasılığı tahmin edilmiyor. Bu rakamın işveren tarafından kabul edilmeme olasılığı ve tüm dengelerin bozulma olasılığında bekleniyor.

para1.jpg

MASADAKİ EN YÜKSEK RAKAM YÜZDE 40

Gazete Pencere'nin yer verdiği habere göre, AKP kurmayları, asgari ücretteki artışın yüzde 40 civarında olabileceğini ve 16 bin lira olarak belirlenmesini ön görüyor. Ayrıca, işverene verilen 500 liralık asgari ücret desteğinin artırılarak, 2024 yılında sürmesi konusunda da beklentiler var. İşverenlerden gelen bu taleple ilgili hükümetin henüz bir karar vermediği aktarıldı. Desteğin sürmesi için yasal düzenleme yapılacak.

YILBAŞINDA MİNİ TORBA YASA MECLİS'TEN GEÇEBİLİR

Asgari ücret desteğinin sürmesi ve en düşük emekli maaşının artırılması amacıyla bir karar verilirse, yılbaşından sonra mini bir torba teklif gündeme geleceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.