24 kente geliyor Meteoroloji'den kritik uyarı

24 kente geliyor Meteoroloji'den kritik uyarı
Meteoroloji, haftalık tahmini raporunu yayımladı. Bazı bölgelerde karla karışık yağmur, yer yer yoğun kar ve sağanak gibi hava durumları bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları cuma gününden sonra batıda düşüş yaşanacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), batı bölgelerdeki sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inecek.

MGM, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yarın karla karışık yağmurun yüksek kesimlerde kara dönüşeceğini bildirdi. Kıyı Ege'de ise kuvvetli sağanak yağış beklendiği uyarısında bulundu.

METEOROLOJİ UYARDI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yarın beklenen yağışların Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağını Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Siirt'in batısında kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ve sağanak, Van'ın güneyinin, Hakkari'nin kuzeyinin Bingöl'ün yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yer yer yoğun kar şeklinde olacağı belirtildi. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde don olayı gibi hayatı olumsuz etkileyecek.

249867.jpg

Beklenen yağışların Ağrı, Ardahan ve Kars çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar olacağı öne sürüldü. Erzurum çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayarak kuvvetli yağışların zamanla gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar, yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer yoğun kar yağış olması bekleniyor.

20191127-2-39545373-49854553-web.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.