Ustasından müthiş kısır tarifi

Ustasından müthiş kısır tarifi
5 çaylarınıza eşlik edecek, tadı damağınızda kalacak kısır tarifi.

İşte lezzetli bir kısır tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 2-3 adet yeşil soğan (ince kıyılmış)
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1/2 demet taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 salatalık (rendelenmiş)
  • 1 büyük domates (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı isot biberi veya pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  • İnce bulguru derin bir kaseye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve üzerini örtecek kadar bekletin. Bulgur suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
  • Bir karıştırma kabında zeytinyağı, limon suyu, domates salçası ve biber salçasını karıştırın. İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber ekleyin.
  • İnce kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve nane ile rendelenmiş salatalığı büyük bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
  • Bulgur suyunu çektikten sonra, içine hazırladığınız sebze ve sos karışımını ekleyin. Tüm malzemeleri birleşene kadar güzelce karıştırın.
  • Son olarak isot biberi veya pul biberi ve isteğe bağlı olarak tuzunu ayarlayın. Karışımı servis tabağına alın.
  • Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz, genellikle marul yaprakları, domates dilimleri veya limon dilimleriyle süslenir.
  • Kısırı buzdolabında en az yarım saat dinlendirerek servis yapabilirsiniz. Soğuk olarak servis etmek daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.