Mercimek çorbası tarifi

Mercimek çorbası tarifi
Hem lezzetli, hem içinizi ısıtacak mercimek çorbası tarifi

İşte lezzetli bir mercimek çorbası tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (yıkayıp süzülmüş)
  • 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 orta boy havuç (rendelenmiş veya küçük doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 6 su bardağı su veya et suyu (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Limon (servis için dilimlenmiş)

Maydanoz veya taze nane (servis için)

Yapılışı:

  • Bir tencerede tereyağı veya zeytinyağını eritin. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince rendelenmiş veya doğranmış havucu ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  • Üzerine salçayı ve unu ekleyip kavurmaya devam edin. Salça ve unun kokusu çıkana kadar karıştırarak pişirin.
  • Bu karışıma yıkanmış mercimekleri ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  • Üzerine 6 su bardağı sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu da ilave edin.
  • Mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Arada karıştırarak kontrol edin.
  • Çorba piştikten sonra blenderdan geçirerek veya çatalla ezerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Kıvamı istediğiniz gibi ayarlayarak su ilave edebilirsiniz.
  • Servis yaparken üzerine limon dilimleri ve ince doğranmış maydanoz veya taze nane serpiştirerek sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun! Bu tarif 4-6 kişilik servis için uygundur, ölçüleri ve malzemeleri isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.