Çilekli cheesecake tarifi

Çilekli cheesecake tarifi
Tadı damağınızda yer edecek çilekli cheesecake tarifi.

İşte pratik ve lezzetli bir çilekli cheesecake tarifi:

Malzemeler:

Taban için:

  • 200 gram burçak bisküvi veya petibör bisküvi
  • 80 gram tereyağı (eritilmiş)

Cheesecake harcı için:

  • 500 gram labne peyniri (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya özü
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • Üzeri için:
  • 300-400 gram taze çilek
  • 2 yemek kaşığı bal veya şeker (isteğe bağlı)
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:

  • Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın.
  • Biraz büyük bir kek kalıbını (24 cm) yağlayın veya yağlı kağıt serin.
  • Bisküvileri bir mutfak robotunda veya bir torba içinde döverek toz haline getirin.
  • Eritilmiş tereyağını ekleyerek güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıbın tabanına bastırarak düzgünce yayın. Bu tabanı sıkıca bastırarak oluşturmak cheesecake'inizi daha sağlam yapacaktır.
  • Tabanı buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin.
  • Bu sırada cheesecake harcını hazırlamak için, labne peyniri, toz şekeri ve vanilyayı bir karıştırma kabında krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Elektrikli bir mikser kullanabilirsiniz.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini karışıma iyice yedirin.
  • Yoğurt, krema, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve mısır nişastasını da ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız cheesecake karışımını buzdolabında beklettiğiniz tabanın üzerine dökün.
  • Fırın tepsisine bir miktar su koyarak (bunun su banyosu olması cheesecake'inizin çatlamasını önleyecektir) önceden ısıttığınız 170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Cheesecake kenarları hafifçe kızardığında ve ortası hala hafifçe sallanıyorsa pişmiş demektir.
  • Fırını kapatın ve cheesecake'i fırında soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca buzdolabına alın ve en az 4-5 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Cheesecake buzdolabında dinlenirken, çilekleri yıkayın ve dilimleyin. Bir tencerede çilek dilimlerini bal veya şeker ile birlikte hafifçe kaynatarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Cheesecake'i buzdolabından çıkarıp üzerine pişirdiğiniz çilekleri yerleştirin.
  • Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.