Leziz peynirli dereotlu poğaça tarifi

Leziz peynirli dereotlu poğaça tarifi
Kahvaltılarda, çay saatlerinizde kurtarıcı rolünü üstlenen dereotlu poğaça tadı ile de gönlünüzü çalacak.

MALZEMELER:

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İsteğe bağlı olarak iç harcı için beyaz peynir veya lor peyniri

Taze dereotu

YAPILIŞI:

Derin bir kase içerisinde yoğurt, sıvı yağ, yumurta sarısı, kabartma tozu ve tuzu güzelce karıştırın.

Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak açın.

Üzerine iç harcı olarak beyaz peynir veya lor peyniri ile doğranmış taze dereotunu ekleyip kapatın.

Kapattığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta beyazı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan poğaçaları ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.