Edirne Valiliği'nden ekmek açıklaması

Edirne Valiliği'nden ekmek açıklaması
Edirne Valiliği, yerel basında çıkan haberlerin kamuoyunda yer alması ve vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekmeğin satış tarifesinde herhangi bir değişiklik olmadığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ekmek fiyat tarifeleri, Meslek Odaları Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelikler kapsamında belirlenmektedir. Bu çerçevede, ilgili odaların aldığı kararların öncelikle Ticaret Bakanlığı'na gönderilmesi ve bu sürecin tamamlanmasının ardından mevzuatta belirtilen süreler içerisinde Valiliğimize bildirilmesi gerekmektedir.

Şu an için, ilgili odalar tarafından Valiliğimize ulaşmış yeni bir fiyat tarifesi bulunmamaktadır. Dolayısıyla, şu anda ilimizde geçerli olan halk tipi ekmek kilogram fiyatı 37,50 lira olup, 1 adet 200 gram ekmeğin 7,50 lira olarak satılmaktadır. Valiliğimize mevcut fiyat tarifesinin dışında meslek odalarınca alınmış farklı bir fiyat tarifesi ulaştığında ise, mevzuatın verdiği yetki çerçevesinde hareket edilecektir."

Valilik, halkın bilgilendirilmesi ve ekmeğin uygun fiyatlarla satılmasının sağlanması için gerekli adımların atılacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.