Kadınların evli erkeklere ilgi duymasının nedeni belli oldu 'Şaşırtan sonuçlar ortaya çıktı'

Kadınların evli erkeklere ilgi duymasının nedeni belli oldu 'Şaşırtan sonuçlar ortaya çıktı'
Evli bir erkeğin hayatında ikinci bir kadın çoğu zaman bir Türk dizisi klişesi olarak biliniyor. Ancak bu konuda gündeme gelen araştırmalar, konuyu dizi klişesi olmaktan çıkarıyor.

Günümüzde birçok kadın sosyal medya kaynaklı aldatma vakaları yaşayabiliyor. Türk dizilerinde rastlanan klişe senaryoların gerçek hayattaki örnekleri de mevcut.

TERCİH EDİLEBİLİR OLARAK GÖRÜLÜYOR

Bu durum araştırmacıların yeni bir çalışma yapmasına sebebiyet verdi konuya yönelik iki ayrı çalışma hazırlandı. Oklahoma Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, bir erkeğin herhangi bir kadın tarafından 'seçilmiş' olmasının, diğer kadınlar üzerinde olumlu bir etki bıraktığı belirlenirken, varılan sonuçlara göre, bir erkeğin 'tercih edilebilir' olması, normal şartlar altında ilgi duyulmayacak bir erkeği bile arzu nesnesi haline getirdiğini de ortaya koydu.

‘KOPYACILIK REFLEKSİ’

Uzmanlar, konuya ilişkin yapılan çalışmaların meta analizini yaptığında şu durumu tespit etti: Kadınlar, erkeklerin düzgün giden ilişkisini kendi hayatlarına daha kolay uyarlayabileceklerini düşünüyor. Bu düşünce sonucunda da ‘kopyacılık refleksi’ harekete geçiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.