Bitkilerinize Mart ayında bunu yaparsanız verimi 2 kat artacak 'Sosyal medyada viral oldu'

Bitkilerinize Mart ayında bunu yaparsanız verimi 2 kat artacak 'Sosyal medyada viral oldu'
Bitkileri costurmak ve canlandırmak bu yöntemle çok basit...

Evinizi ferahlatmak, bulunduğunuz alanı daha geniş göstermek ya da renklendirmek için çoğu zaman evlerde bitkilerden yararlanılır. günümüzde aynı zamanda doğal yaşama ilgi duyan insanlar çoğunlukla sebzelerini evde yetiştirmektedir.

Bu yöntemle mart ayında bitki ve çiçek türlerinin doğurganlığını artırabilmek mümkün hale getiriliyor.

Kireçleme yöntemi bitkilerin doğurganlığını arttırmak için uzun yıllardır kullanılan yöntemlerden biri olarak biliniyor. mart ayinin gelmesiyle birlikte çiçek ve bitki yetiştiren milyonlarca vatandaşın hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor toprağın verimliliğini arttırmanın çiçeklerinin sağlıklı büyümesini sağlamanın maksimum verim almanın yolu ise kireçlemeden geçiyor.

TOPRAK NASIL KİREÇLENİR?
Toprak kireçlenmesi bir yandan asidik varlıkların azalmasını sağlarken bir yandan da bitkilerin topraktan fosfor almasına destek oluyor. bu yöntem sayesinde bitkiler daha hızlı daha verimli bir şekilde büyüyebiliyor aynı zamanda bu uygulama çok sayıda mikroorganizma ve solucan türevi canlıların hava almasına uygun toprak koşulları da oluşturduğundan dolayı toprak mineral bakımından zengin hale geliyor.

DOĞRU ZAMAN NE ZAMAN?

Kış ayları için kireçleme sonbahar mevsiminin sonlarında yapılırken, ilkbahar içinse mart ayinin ortalarında yapmanın en iyisi olduğu söyleniyor deneyimli Çiftçiler planlanan ekimden birkaç hafta önce mart ayında toprağa kireç döküyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.