İstanbulkart'ta yeni dönem 'Artık tamamen ücretsiz olacak'

İstanbulkart'ta yeni dönem 'Artık tamamen ücretsiz olacak'
İstanbulkart Mobil uygulamasında yeni bir özellik daha devreye alındı. Artık tamamen ücretsiz olacak.

İstanbulkart Mobil uygulamasında yeni bir uygulama kullanıma sunuldu. Artık İstanbulkartlar ve FAST gibi diğer ödeme kuruluşları arasında para transferi gerçekleştirmek mümkün.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, IBAN paylaşmadan KOLAS (Kolay Adres) sistemi üzerinden cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C. kimlik numarası gibi bilgileri kullanarak kolayca para transferi yapabilecekler.

İstanbulkart Mobil üzerinden yapılacak İstanbulkartlar arası ücretsiz olarak yapılabilecek para transferi işlemi, tüm İstanbulkart türleri arasında fizikselden dijitale, dijitalden fiziksele, fizikselden fiziksele ya da dijitalden dijitale gerçekleştirilebiliyor.

İstanbulkart'ta iade dönemi haberi - BorsaGündem.com

Bu düzenlemeyle İstanbulkart Mobil kullanıcıları, FAST aracılığıyla diğer banka ve ödeme kuruluşlarıyla 7/24 ücretsiz olarak cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C. kimlik numarası gibi bilgilerle kolayca para transferi yapabilirler.

İstanbulkart'ta yeni dönem, minibüslerde de ödeme yapılabilecek: İşte geçerli olan hatlar... - TV5

Ayrıca, uygulama üzerinden tanımlanan IBAN sayesinde dijital hesaplardan tüm banka ve ödeme kuruluşlarındaki hesaplara para transferi yapmak ve almak mümkündür.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İstanbulkart’ı sadece fiziksel bir kart olmaktan çıkardık, önce teknoloji ile buluşturduk şimdi de dijital bankacılığa adım attırıyoruz. İstanbulkart Mobil ile ücretsiz para transferi devri başladı."

ibb.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.