Toplu ulaşımda yeni dönem 'O kişiler ek ücret ödeyecek

Toplu ulaşımda yeni dönem 'O kişiler ek ücret ödeyecek
Toplu ulaşım kartlarında sınırlamalar getirildi. Artık o kişiler ek ücret ödeyecek.

2024 yılı başlarında toplu taşıma sektöründe önemli bir düzenleme yaşandı ve birçok şehirde toplu taşıma kartlarında değişiklikler yapıldı. Bu düzenleme, özel haklara sahip kişiler için geçerli olan sınırsız biniş hakkının kaldırılması ve yerine günlük 4 ücretsiz biniş hakkı tanınmasıyla dikkat çekti.

ekran-goruntusu-2024-03-04-094342.png

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında büyük bir değişikliğe gittiğini duyurarak toplu taşıma araçlarında sınırsız biniş hakkının sona erdiğini açıkladı. Bundan sonra, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 60 yaş ve üzeri indirimli bilet kullananlar için günlük 4 kez ücretsiz biniş hakkı sağlanacak. Öğretmenlere de günlük 4 ücretsiz biniş hakkı verildi ve sınıra ulaşan kart sahipleri geri kalan seyahatlerinde tam ücret ödeyecekler.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın liderliğindeki belediye, özel halk otobüsü sahiplerine yönelik aylık destek ödemelerinde önemli bir artışa imza attı. Ücretsiz ve indirimli seyahat hakkından yararlanan minibüsçülere yönelik yıllık destek miktarı ciddi bir şekilde yükseltildi ve toplamda 700 milyon TL'lik bir destek sağlanacağı belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-03-04-094350.png

Ulaşım Daire Başkanlığı, ihale sürecine çıkarılacak olan otobüslerle ilgili detaylı bilgileri paylaşırken, 108 özel halk otobüsünün P plakaya dönüştürüleceğini açıkladı. Geçen yıl 465 aracın P plakaya dönüştürüldüğü bilgisi verilirken, 108 hat sahibinin başvuru yapmadığı için P plaka alamadığı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.