İstanbul’da yeni dönem başladı ‘Ev sahipleri apar topar bunu yapıyor

İstanbul’da yeni dönem başladı ‘Ev sahipleri apar topar bunu yapıyor
İstanbul’da bir devir adeta sona erdi. Yeni düzenleme sonrasında mülk sahipleri apar topar bunu yapıyor.

Konutların turizm amaçlı kiralamasına ilişkin sınırlamalar getiren uygulama 1 Ocak 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gayrimenkul uzmanı ve İSTOÇ İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Araç, yasal düzenlemenin piyasada etkilerinin nasıl olduğunu değerlendirdi.

Airbnb Sistemiyle kısa süreli veya turizm amaçlı kiralanan evler sistemden çıktığını belirten Şenay Araç, bu sebeple İstanbul’da piyasanın, kiraya verilemeyen eşyalı dairelerle dolduğunu söyledi.

1650618421979-1638094646817-1594710905730-tttt.jpg

EVLER UCUZA KİRAYA VERİLİYOR

Bu düzenleme nedeniyle, yakın zamanda bu eşyalı dairelerin boş eve dönüştürülerek kiralık ev piyasasında arz artışına neden olduğunu aktaran Şenay Araç, evini Airbnb’den çıkaran mülk sahipleri dairelerini mobilyalı eşyalı diye kiralamaya geçtiler ancak kimsenin bu evleri kiralamaya yanaşmadığını söyledi.

Eşyalı evlerin boş kaldığını belirten Şenay Araç bu darboğazı aşmak için bugünlerde mülk sahiplerinin yeni bir yönteme başvurduğuna açıkladı.

6yr0jciurekteldoizrhta.webp

Şenay Araç, bazı mülk sahiplerinin evindeki eşyaları ucuz depolara taşıyarak evini makul fiyatla kiraya vermeye başladıklarını belirtti.

Zamanla Airbnb’de evlerini kiraya vermeye çalışanlarında bu durumdan vazgeçeceğini belirten Şenay Araç, önümüzdeki günlerde daha çok eşyalı evin boşaltılarak boş şekilde piyasaya sürüleceğini ifade etti.

2018-istanbul-da-ev-kiralari-ne-kadar.jpg

AİRBNP DÜZENLEMESİ NEDİR?

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Böylece, 100 günden az süreyi kapsayan konut kiralamaları 'Turizm Amaçlı Konut Kiralaması' kapsamına alınmış oldu.

Ayrıca bu düzenleme ile birlikte konut kiralamaları için, kiralama sözleşmesi yapılmadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin belgesi alma zorunluluğu mülk sahiplerine getirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.