EYT'siz yaş şartsız emeklilik geldi 'Kimleri kapsıyor'

EYT'siz yaş şartsız emeklilik geldi 'Kimleri kapsıyor'
Erken emekli olmak isteyen vatandaşlar, bu konu kapsamındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Yaş şartı olmaksızın da emeklilik mümkün. Peki kimleri kapsıyor?

Erken emeklilik birçok vatandaşın ortak hayali.. zorlu çalışma koşulları, sağlık sorunları, bir takım farklı kişisel nedenlerden ötürü erken emekli olmak isteyen vatandaşların sayısı oldukça fazla, bu sebepten dolayı erken emeklilikle ilgili gelişmeler olmak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

BAZI VATANDAŞLARIN ERKEN EMEKLİLİK HAKKI VAR

Türkiye’deki düzenlemelere göre sigortalı olarak çalışan vatandaşların iş gücünü etkileyebilecek olan ve uzun vadede değerlendirildiğinde çalışma kapasitesini düşüren sağlık sorunları çerçevesinde erken emeklilik hakkı bulunuyor. Ancak bu kapsamda tanınan emeklilik hakkı bazı şartlar ve ön koşullar karşılandığında geçerli sayılıyor.

SAĞLIK DURUMUNA YÖNELİK ŞARTLAR İÇERİYOR

Çalışma hayatı iş saatleri ve farklı sektörlerdeki değişken iş koşulları sebebiyle çalışmakta olan vatandaşları zorlayabiliyor. Bazı vatandaşların sağlık durumu çalışma koşullarının değişkenliğine uyum sağlayabilecek düzeyde değil. Bu nedenle iş gücü kaybı yaşayan emeklilik hakkını kullanabiliyor. Bu düzenlemeden yararlanmak için bazı şartları taşıyor olmak gerekiyor.

Şartlar neler?

Düzenleme kapsamında emekli olmak isteyen vatandaşların sağlaması gereken on koşullar şöyle; en az on yıldır sigortalı olmak, toplamda 1800 gün uzun vadeli sigorta kolları primi ödeme şartlarından bağımsız olarak sürekli bakım ihtiyacı olanların muhakkak erişmesi amaçlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.