TÜVTÜRK’ten flaş karar Araç muayene ödemelerini kartla yapanlar yandı

TÜVTÜRK’ten flaş karar Araç muayene ödemelerini kartla yapanlar yandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TÜVTÜRK'ün araç muayenesi ödemeleri hakkında yeni karara imza attı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın açıklamalarından sonra araç muayene ödemlerinde yeni bir karara imza atıldı. Bakan Uraloğlu, açıklamasında, TÜVTÜRK'ün web sitesinde yer alan duyuruda araç muayene ücretinin kredi kartıyla ödenmesi durumunda "Ödeme Hizmet Bedeli"nin tahsil edileceğinin altını çizdi.

tuvturk.jpg

TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTERENLER BU BELGEYİ ALMAK ZORUNDA

Taşımacılık sektöründe çalışanların alma şartı bulunan belgelerle ilgili yeni veriler, Bakanı Uraloğlu tarafından açıklandı. Ocak ayı 2024 yılından sonra mali ve mesleki yeterlilik koşullarının geçerliliğini sağlayan 9 bin 600 firma adına Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yetki Belgesi'nin düzenlendiğini vurguladı.

YETKİ BELGESİ ÜCRETLERİNDE İNDİRİM YAPILDI

Uraloğlu, Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği'nde uygulanacak olan gerçek ve tüzel kişilerin almaları zorunlu olan belgeye dair uyarıda bulundu. Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yetki Belgesi ücretlerinde önceki yıllarında indirime gidildiği belirtildi.

baskasinin-aracini-muayene-ettirmek.jpg

2024 yılında alınacak belgenin fiyatı da açıklandı. 5 yılın bitiminde belirlenen ücretin yüzde 15’i alınarak 5 yıl daha uzatılabileceği biliniyor. Ödemelerin kredi kartıyla yapılması durumunda ise Ödeme Hizmet Bedeli’nin tahsil edilebileceği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.