MEB açıkladı 3 branşta yönetici görevlendirmede öncelik verilecek

MEB açıkladı 3 branşta yönetici görevlendirmede öncelik verilecek
Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği değişiyor. Artık 3 branşa öncelik verilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği’nde bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre, anaokulu, ilkokul ve imam hatip ortaokullarına müdür görevlendirmelerinde okul öncesi, sınıf öğretmenliği ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine öncelik hakkı tanınacak. Bu yönetmelik değişikliği, daha önce yöneticilik görevinde bulunanlardan öğretmen olarak görev yapanların, yapılacak duyuru üzerine yeniden görevlendirilmek üzere başvuruda bulunabileceği anlamına geliyor.

1077668.jpg

Başvuruda yapanların görevlendirilmeleri, yeniden yönetici olarak görevlendirme hükümlerine göre yapılacaktır. Buna ek olarak, şehirler arası isteğe göre yöneticilik görevinden ayrılan yöneticiler, ‘yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi’ çerçevesinde başvuruda bulunabiliyor.

MÜDÜR ATAMALARINDA BRANŞ ÖNCELİĞİ

Anaokulu, ilkokul ve imam hatip ortaokullarına müdür görevlendirmelerinde okul öncesi, sınıf öğretmenliği ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine öncelik tanınacak. İmam hatip liselerine din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden, imam hatip ortaokullarına ise imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri arasından müdür olarak görevlendirme yapılabilecek.

KADIN VE ALAN ÖNCELİĞİ

Müdür yardımcısı görevlendirmelerinde kadın önceliği ve alan önceliği ayrı değerlendirilecektir. Örneğin aynı eğitim kurumunda her iki öncelik de yer alıyor ise, öncelikli olarak aday puan üstünlüğüne göre belirleme sağlanacak. Özel eğitim öğretmenleri, eğitim kurumlarına yönetici olarak görevlendirilecek.

nhgfbd.jpg

Yöneticilik görevi sona eren ve öğretmen olarak atanmış olanlar, yönetici olarak görevlendirilmek istediklerinde ilk defa görevlendirme ya da yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi kapsamında başvuru yapabilecekler.

Ayrıca, yöneticilik görevinden ayrılanlar, alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına atanabilecek. Dört yıllık görev süresini tamamlamış ve ayrılmış olan yöneticiler ise yeniden yönetici olarak görevlendirilme veya yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi kapsamında başvuruda bulunabilecekler. Yönetici görevlendirme başvuruları, ‘yeniden görevlendirme’, ‘ilk defa görevlendirme’ ve ‘yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi’ şeklinde sıralanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.