Mert Başaran en çok kazandıracak yatırımı açıkladı 'Bunu duyan yatırımcı sevinçten dört köşe olacak'

Mert Başaran en çok kazandıracak yatırımı açıkladı 'Bunu duyan yatırımcı sevinçten dört köşe olacak'
Mert Başaran, o yatırım aracının rekor kıracağını söyleyerek yatırımcılara sevindirici haberi verdi.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Son zamanlarda dolar, altın ve kripto paralarda yaşanan yükseliş ise yatırımcıların dikkatini çekti. Ancak altın ve doların geleceği de çok merak ediliyor.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, dolar ve altının geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başaran, ‘çok ucuz’ diyerek altın ve dolar tavsiyesi verdi.

dolar.jpeg

ALTIN MI DOLAR MI?

Ünlü ekonomist Mert Başaran dolar ve altının çok ucuz olduğunu belirtirken, “Doların artması durumunda altının daha da fazla artacağını söyleyebilirim. Dolayısıyla, asgari ücretin yüzde 50 arttığı yerde ve enflasyonun yüzde 70 olduğu yerde, doların şu an 45 seviyesinde bile kapatması yıl sonunda bakıldığında önemli değil. 44.90 bile çok yüksek gibi gelse de aslında hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü dolar, enflasyonun altında kalıyor ve uzun vadede doların enflasyonun altında kalması sakıncalıdır” dedi.

mert-basaran.jpg

“KÖŞEDE BEKLEMEK MANTIKLI OLABİLİR”

Altının gelecekte te rekorlar kırarak ilerleyeceğini belirten Başaran, “Altın da dolar gibi değil, altın çok iyi durumda, inanılmaz iyi durumda. Altın sıkışmış durumda, ons bazında ve gram bazında artacak. Dolayısıyla, şu anda biraz altına geçmek ve köşede beklemek mantıklı olabilir. Şu an borsa endeksine uygun çok fazla fon almak gerekmiyor, altın ağırlıklı fonlar tercih edilmeli. Altın güzel gözüküyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.