Ünlü Türk enerji devi satıldı 'Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı'

Ünlü Türk enerji devi satıldı 'Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı'
Tekfen Holding, yenilenebilir enerji stratejisi kapsamında 25 megavatlık elektrik üretim kapasitesine sahip iki farklı satın alma işlemi gerçekleştirdi.

İlk olarak, Balıkesir'de 9,6 megavat kurulu güce ve 14,4 megavat üretim lisansına sahip Babadağ Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin tamamını satın almak için 17 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Bu anlaşma kapsamında, hisse devri ve ödeme işlemleri için Rekabet Kurumu ve diğer gerekli yasal izinlerin alınması gerekmektedir. Bu izinlerin ve ön koşulların tamamlanmasının ardından işlemler sonuçlanacak ve Tekfen Holding, Babadağ Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin tüm hisselerine sahip olacak.

turk-enerji-devi-satildi-yeni-sahipleri-herkesi-sasirtti-a3b162.jpeg

Bu yatırım, Tekfen Holding'in yenilenebilir enerji alanındaki büyüme ve çevreye duyarlılık hedeflerine katkı sağlayacak önemli bir adım olarak görülmektedir. Bu tür yatırımlar, Türkiye'nin enerji ihtiyaçlarına sürdürülebilir ve temiz enerji kaynaklarıyla katkıda bulunmayı hedefleyen bir stratejiyle uyumlu bir şekilde ilerlemektedir.

Tekfen Holding iştiraki Toros Tarım ise sürdürülebilir tarımsal üretim hedefleri kapsamında 2019 yılında p hissesini satın aldığı Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin kalan 0’luk hissesini de devralarak şirketin tek sahibi oldu. Bu devirle ilgili KAP’a yapılan açıklamada “Toros Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin geri kalan 0'luk payının 1.000.000 ABD Doları bedel ile satın alınmasına yönelik pay devri sözleşmesi imzalanmıştır” denildi.

turk-enerji-devi-satildi-yeni-sahipleri-herkesi-sasirtti-ae6d77.jpg

Bu satın almalar ile Tekfen Holding bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli işletmelerin toplam lisanslı gücü 72 megavata ulaşmış oluyor.

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Hakan Göral, konuşla ilgili yaptığı açıklamada “İş yapış kültürümüz ve deneyimlerimizden aldığımız güçle teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirlik temelli iş modelimiz ve yeni stratejimiz doğrultusunda grubumuzu yarınlara taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. Yeşil enerji odaklı dönüşüm de bu amaçla yürüttüğümüz en önemli başlık. Yaklaşık 6 ay önce grubumuz bünyesinde hayata geçirdiğimiz Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri A.Ş. ile bu yöndeki projelerimize hız vermek için yola çıktık” dedi.

turk-enerji-devi-satildi-yeni-sahipleri-herkesi-sasirtti-99e09e.jpg

Göral, yenilenebilir enerji çözümleri segmentinde büyümek ve hedeflerine ulaşabilmek amacıyla, öncelikle halihazırda kurulu bulunan enerji santral yatırımlarına odaklandıklarını kaydetti. Göral, “Bu hedefimiz doğrultusunda ilk olarak rüzgâr ve güneş enerji sistemleri üzerine yatırımlara odaklandık. Marmara RES üretim lisansının sahibi olan Babadağ Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.’yi tüm hisseleriyle birlikte devralıyoruz.

Türkiye’deki muadilleriyle karşılaştırıldığında oldukça yüksek bir verimliliğe sahip olan Marmara RES’in, üreteceği elektrik enerjisiyle yaklaşık 25 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması mümkün olacaktır” diye konuştu.

turk-enerji-devi-satildi-yeni-sahipleri-herkesi-sasirtti-704c10.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.